Bewuste Bouwers, beste buren!

Wie is auditor Patricia Engelbert van Bevervoorde?

Patricia Engelbert - auditor Bewuste Bouwers - credits Dick van Baarsel

Auditors komen op veel verschillende bouwplaatsen, van groot tot klein, van stedelijk tot industrieel gebied, van utiliteit- en woningbouw tot grond-, weg- en waterbouw. Hierdoor kunnen zij snel schakelen en meedenken met de uitdagingen van de bouwplaatsen die ze bezoeken. Maar waar komt hun passie vandaan, waarom willen ze met de hakken in de klei, in gesprek met de omgeving en hebben ze een zesde zintuig als het gaat om de gedragscode van Bewuste Bouwers? 

Patricia Engelbert van Bevervoorde

“Gebouwen en gebieden omtoveren tot bijzondere ontmoetingsplaatsen. Dat is wat ik als gebiedsmanager/projectontwikkelaar het liefst doe. Ik ontwikkel gebouwen en omgevingen waar mensen elkaar graag willen ontmoeten. Projecten inpassen in de omgeving op een dusdanige wijze dat het geheel mooier, functioneler en aantrekkelijker wordt.

Ervaring in binnen- en buitenland
In binnen- en buitenland ben ik bezig (geweest) met uiteenlopende vastgoedprojecten. Zoals de herontwikkeling van de Westergasfabriek voor MAB in Amsterdam, de ontwikkeling van het eerste semipermanente beachstadion ter wereld voor BAM in Scheveningen, ontwikkeling van flexibele duurzame woningbouw in Guatemala en het gebiedsmanagement van winkelgebied Het Noordeinde in Den Haag.

Metropolis Meetings
Een andere manier waarop ik wil verbinden is het organiseren van Zee Events en Metropolis Meetings in steden met mijn Stichting Metropolis. Dit zijn ontmoetingsplaatsen voor vastgoed, overheid en creatieve sector. Er is zoveel creatief talent en commerciële potentie in steden. Het is waardevol om dat met elkaar te verbinden. Op deze events bezoeken we bouwprojecten en gebieden die in herontwikkeling zijn.

Geen last maar een lust!
De interactie tussen mensen en vastgoed is voor mij belangrijk. Hoe kijkt de omgeving naar een bouwproject? Welke impact heeft een project op omwonenden, passanten en naburige projecten? Als auditor en mysteriebezoeker bij Bewuste Bouwers kijk ik hoe overlast tijdens de realisatie van projecten kan worden voorkomen of verminderd voor de omgeving en hoe het project veiliger en duurzamer kan worden. En, niet onbelangrijk, dat mensen deze projecten gaan ‘omarmen’. In plaats van een last, wordt een project dan een lust.”

Door: Barbara van Baarsel