Bewuste Bouwers, beste buren!

Trainingen op Maat

Training Omgevingsveiligheid_juni2021

Projecten verschillen van elkaar, dat weten we. Het realiseren van nieuwbouw in een dichtbevolkt stadscentrum met veel mobiliteit vraagt andere aandacht om alle risico’s te beheersen als het realiseren van een infraproject in een buitengebied. En alles daartussen. Maar hoe organiseer je de bouwplaats, waar dien je rekening mee te houden, hoe zet je de beheersmaatregelen in en op welke wijze communiceer je naar belanghebbenden? Dat vraagt kennis, ervaring en vooral het besef dat je niet kunt weten wat je niet weet. En, omdat ongelukken nog steeds in een klein hoekje zitten, is veel leed en narigheid te voorkomen wanneer je inziet dat je naast verantwoordelijkheid ook de juiste mentaliteit ontwikkelt die bijdraagt aan een veiligere werkplek. Omdat elke situatie anders is, ontwikkelen wij samen met de bouwer Trainingen op Maat.

Omgevingsveiligheid

Binnen de hekken van de bouwplaats houdt het niet op! Omwonenden, voorbijgangers, leveranciers, verkeer, bezoekers, allemaal worden ze geconfronteerd met de werkwijze op en rond het project. Veel wordt beschreven in een V&G-plan, veel ook in een BLVC-plan, maar houdt iedereen zich daar ook aan? Worden plannen tussentijds bijgesteld? Wordt de werking getoetst en/of geëvalueerd? Wordt er nog wel eens iets over het hoofd gezien? Hebben we de juiste vaardigheden, competenties en instrumenten tot onze beschikking? Wat kan er mis gaan, welke consequenties heeft dat en hoe kunnen we voorkomen dat het mis gaat? Dat zijn een paar ingrediënten die verwerkt zijn in onze training Omgevingsveiligheid, die we voor onze deelnemers op maat aan kunnen bieden. Zeer interessant voor uitvoerders, projectleiders, omgevingsmanagers, maar ook voor werkvoorbereiders, KAM-coördinatoren etc. Kortom, voor iedere medewerker die vanuit zijn rol of functie een invloedrijke bijdrage levert aan het project. De training Omgevingsveiligheid is beschikbaar en kan zowel digitaal als fysiek worden gefaciliteerd.

Vijf pijlers van Bewuste Bouwers

Onze auditors beschikken over een schat aan kennis en ervaring. Deze gebruiken wij om trainingen te ontwikkelen, aan te bieden en te faciliteren op basis van de vijf pijlers van Bewuste Bouwers. Vanuit een solide basis passen we de trainingen naar behoefte aan, zodat deze naadloos aansluiten bij de bedrijfsactiviteiten. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via info@bewustebouwers.nl of bel met 079-3252425.