Bewuste Bouwers, beste buren!

Nieuwe Bewuste Bouwplaatsen (35)

In deze rubriek maak je kennis met nieuwe projecten die onlangs zijn aangemeld bij Bewuste Bouwers. Bedrijfs- en projectdeelnemers, infra of juist woning- en utiliteitsbouw: wij laten graag zien wat er gebouwd wordt en op welke bouwplaatsen de gedragscode wordt toegepast. Wij wensen alle deelnemers succes met de bouw!

Renovatie-projecten

Rooswijck 5 Amsterdam

Door: J.P. van Eesteren B.V. (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Kroonenberg Groep B.V.
Locatie: Amsterdam

Vanaf het bestaande betonnen souterrain wordt een 2-laags gebouw opgebouwd. Op beide verdiepingen bevindt zich een commercieel programma. De beide verdiepingen fungeren zelfstandig en delen een gemeenschappelijke entree. Het gebouw wordt gemaakt van een houten CLT constructie en wordt voorzien van een duurzame aluminium gevel.

Rooswijck 5 Amsterdam

Upcycling Watertoren Bollenstreek

Door: AW Vessies infra B.V. (projectdeelnemer)
In opdracht van: De Watertoren Bollenstreek B.V.
Locatie: Hillegom

Watertoren Bollenstreek is een herkenbaar en krachtig gebouw in de Bollenstreek. Na 96 jaar is het tijd om dit monumentale gebouw een nieuwe functie te geven. Daarom wordt er volop gebouwd aan een inspirerende plek die voor iedereen toegankelijk wordt. Een uniek project waarbij alle Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties samenkomen. Voor de bouw zetten wij de expertise van verschillende partners in om de watertoren echt een nieuwe impuls te geven. Watertoren Bollenstreek geeft inspiratie en energie om ontwikkeling tot bloei te laten komen.

Upcycling Watertoren Bollenstreek

Woningbouw-projecten

B10

Door: Kondor Wessels Amsterdam B.V. en IBB Kondor (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Biesterbos B.V.
Locatie: Amsterdam

Met de bouw van het project worden 157 appartementen gerealiseerd die voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de gemeente Amsterdam. Tevens worden er 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en een parkeergarage gerealiseerd. De in totaal 181 huurwoningen variëren in grootte van 42 tot 125 m². Het project kent een lage EPC en wordt onder andere voorzien van zonnepanelen, een warmte-koudeopslaginstallatie en een warmte-terugwinsysteem. De geplande bouw is in handen van Bouwcombinatie IBB Kondor/Kondor Wessels Amsterdam (beide tevens).

B10

14 won. Groenrijck, Haaksbergen

Door: Goossen Te Pas Bouw (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Credo Integrale Planontwikkeling B.V.
Locatie: Haaksbergen

Dit project betreft de nieuwbouw van 14 grondgebonden twee-onder-één-kap woningen.

14 won. Groenrijck, Haaksbergen

Kademeester

Door: BVR Groep B.V. (bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: BVR Groep B.V.
Locatie: Roosendaal

Dit project betreft de transformatie en nieuwbouw van appartementen.

201 App H2 – H4 Enka Ede

Door: BAM Wonen Bouwen Op Maat, vestiging Utrecht (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: AM B.V.
Locatie: Ede

Wij bouwen 201 appartementen met in de kelder een bergingen blok, tevens wordt er circa 400 m2 commerciële ruimte gerealiseerd.

Havana

Door: Koopmans Bouw (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Amvest
Locatie: Almere

Aan het IJmeer, met Almere in de rug en met zicht op Amsterdam, daar vind je DUIN. Je kunt er wonen, werken en recreëren. In de duinen, in het bos, op het strand, bij de jachthaven of aan de boulevard. Met fabelachtige uitzichten is het in DUIN volop genieten. Het project Havana wordt gebouwd door Koopmans Bouw in opdracht van Amvest. Het bouwterrein is gelegen aan de Verlengde Duinvalleiweg in Stadsdeel Almere-Poort. Op deze locatie is reeds door Koopmans Bouw toren F, K, J en L gerealiseerd bestaande uit respectievelijk 84, 58, 88 en 107 appartementen variërend van ruim 40 meter tot bijna 70 meter hoog. Dit huidige complex bestaat uit 68 appartementen, een commerciële ruimte van ca. 530m² en een parkeergarage voor ca. 100 auto’s. Het woongebouw bevat 21 woonlagen en is ca. 70 meter hoog.

Havana

21 woningen Oud Nieuwenhagen

Door: BAM Wonen Bouwen Op Maat, vestiging Eindhoven (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Woningstichting HEEMwonen
Locatie: Landgraaf

Dit project betreft de nieuwbouw van 21 woningen op 7 verschillende locaties aan de Johan Frisostraat, Clausstraat en Heiveldstraat te Landgraaf.

Woonpaviljoen Voorzorg

Door: Boele & Van Eesteren B.V. (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: VOF Westergouwe
Locatie: Gouda

Op de boerderijkavel in Westergouwe realiseert Boele & van Eesteren Woonpaviljoen Voorzorg. Het project is een ontwikkeling van VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed). De 59 appartementen uit Woonpaviljoen Voorzorg zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. De appartementen worden afgenomen door Bouwinvest Dutch Institutional Healthcare Fund.

Woonpaviljoen Voorzorg

21 woningen Puur Thuys

Door: Laudy Bouw (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij
Locatie: Maastricht

Dit project betreft de nieuwbouw van 21 woningen.

Utiliteitsbouw-projecten

Fresialaan, Rozenlaan, Bromelialaan en Gerberalaan te De Kwakel

Door: AW Vessies infra B.V. (projectdeelnemer)
In opdracht van: Gemeente Uithoorn
Locatie: De Kwakel

De hoofddoelstelling is het oude gemengde rioolstelsel te vervangen door een gescheiden rioolstelsel. De hemelwaterafvoer wordt uitgevoerd door middel van een IT-riool. De verharding en het groen worden integraal opgepakt. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit: 

  • Verwijderen en aanbrengen van kantopsluitingen en elementverharding;
  • Verwijderen van groen;
  • Ontgraven, verwerken en bewerken van grond;
  • Verwijderen en aanbrengen van hoofdriolering;
  • Relinen van hoofdriolering;
  • Verwijderen en aanbrengen van huis- en kolkaansluitingen;
  • Toepassen tijdelijke verkeersmaatregelen.

Arnhem, Schuytgraaf winkelcentrum fase 2

Door: Plegt-Vos Bouwgroep B.V. (projectdeelnemer)
In opdracht van: Schuytgraaf Winkelontwikkeling C.V.
Locatie: Arnhem

Dit project betreft de nieuwbouw van een winkelcentrum met daar boven 47 appartementen.

Arnhem, Schuytgraaf winkelcentrum fase 2

Rembrandtpark

Door: Dura Vermeer Onderhoud/ Renovatie MiddenWest (projectdeelnemer)
In opdracht van: Boelens de Gruyter
Locatie: Amsterdam

Internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital start samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter in oktober 2020 met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West, dat daarna hernoemd wordt tot Rembrandt Park. Deze nieuwe bestemming tussen het Rembrandtpark en de ring A10 van circa 24.000 vierkante meter biedt naast hoogwaardige kantoorruimte ook ruimte om te ontspannen in een koffiebar, restaurants, sportschool en op het terras aan het water. Rembrandt Park wordt in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Op het huidige gebouw van tien verdiepingen worden twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd, samen goed voor circa 2.500 vierkante meter kantoorruimte met natuurlijk lichtinval en uitzicht over de stad. Het paviljoen met uitzicht op het water en groen wordt opnieuw opgebouwd met gebruik van veel glas, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt ín het park te zitten. Op de begane grond van het paviljoen komt een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is met een groot terras aan het water. Rembrandt Park maakt de verbinding met het park met een doorgang onder het gebouw en een brug over het water het park in. Naast een plek waar bedrijven zich thuis voelen moet Rembrandt Park ook een plek worden waar inwoners van Amsterdam kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. Gestreefd wordt naar het behalen van BREEAM-certificering (1 credit).

Rembrandtpark

Wil jij ook een bouwplaats aanmelden? Klik dan hier.
Klik hier voor informatie over de gedragscode van Bewuste Bouwers.