Bewuste Bouwers, beste buren!

Nieuwe auditor & mysteriebezoeker: Mohamed Ballouti

Portret Mohamed Ballouti

Met het vertrek van een ervaren auditor/mysteriebezoeker uit de regio Amsterdam en om onze ambitie waar te kunnen blijven maken en om aan alle toetsmomenten te kunnen blijven voldoen, komt Mohamed Ballouti ons team aanvullen en versterken. Hij zal met name projecten bezoeken in de regio (metropool) Amsterdam. Met Mohamed erbij staat de teller nog steeds op 25 auditors/mysteriebezoekers, verdeeld over verschillende regio’s in Nederland. Mohamed zal de komende tijd worden ingewerkt, zodat we onze missie kunnen blijven uitvoeren.

Om Mohamed wat beter te leren kennen, hebben wij hem een aantal vragen voorgelegd.

Wie ben je?

“Mijn naam is Mohamed Ballouti en ik werk als directievoerder/projectleider uitvoering bij het Ingenieursbureau-Gemeente Amsterdam (IBA) voor de afdeling Constructie & Waterbouw. Van origine ben ik bouwkundige, maar heb later een doorstap gemaakt naar de civiele techniek. Sinds 2021 ben ik ook als zelfstandig ondernemer ingeschreven bij de KvK onder de naam CMB Engineering, waarmee ik actief ben in het onderwijs met civiele techniek.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in de G.W.W. bij verschillende organisaties, waarbij ik de mogelijkheid heb gehad om bij anderen in de keuken te kijken. Zo heb ik aan beide kanten van de tafel mogen zitten. Om mezelf in het kort samen te vatten: ik beschik over een combinatie van analytische vaardigheden en positief kritische houding, waarmee ik informatie open en onbevooroordeeld op waarde kan beoordelen.”

Wat doe je?

“Op dit moment werk ik voor gemeente Amsterdam aan het programma Bruggen en Kademuren. Momenteel ben ik gestart met de uitvoeringsfase van een aantal kademurenprojecten. Wij streven naar een win-winsituatie van beide partijen (OG en ON). Amsterdam heeft daarom de stap gemaakt en is de uitdaging aangegaan met geïntegreerde contracten, genaamd SOK (samenwerkingsovereenkomst). Hiermee zorgen wij ervoor, dat wij niet traditioneel te werk gaan, maar juist met elkaar de uitdaging aangaan door samen te werken en gezamenlijke belangen te delen.

Zoals gezegd geef ik nog les in het onderwijs als docent civiele techniek. Het is mooi om te zien, dat scholen nu veel meer samenwerken met ‘hybride docenten’’. Dit zorgt voor een andere invulling voor het capaciteitsprobleem met docenten en door het bijhouden van nieuwe innovaties en/of contractvormen mee te nemen in het lespakket.”

Waarom Bewuste Bouwers?

“Vanuit mijn ervaring in de uitvoering kan ik zeggen, dat iedere medewerker wel weet hoe hij/zij te werk moet gaan en wat hij/zij vooral niet moet doen. Echter is het aspect automatisme vaak een stimulans om onbewust te werk te gaan. Bewuste Bouwers zorgt voor het stuk dat alle medewerkers in de techniek (en bouw) nog bewuster worden. Ondersteunend zijn de 5 pijlers genaamd: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. Onderdelen die steeds belangrijker worden in de realisatiefase. Het is en blijft een heel mooi sector om in te werken. Dus vandaar sluit ik aan bij het motto Samen sterk in infrawerk.

Waar kijk je naar uit?

“Ik kijk er naar uit om de bouwprojecten te bezoeken en gevoel te houden met en bij de uitvoering. De bouwplaats is nu net de plek waar alles samenkomt en waar alles gebeurt. Heel benieuwd ben ik dan ook, hoe de deelnemers zichzelf stimuleren om nog beter en slimmer te werk te gaan. Samen het gesprek aangaan, kijken naar optimalisaties of juist leren en erkennen van mooie toepassingen!”

Benieuwd naar de andere auditors en mysteriebezoekers? Kijk dan hier.