Bewuste Bouwers, beste buren!

Een greep uit reacties op Verbeterdebouw.nl

Verbeterdebouw meldingen

Op Verbeterdebouw.nl en via de VerbeterDeBouw App kunnen omwonenden, voorbijgangers en (eigen) vakmensen een melding maken. Dat doen ze wanneer ze een klacht hebben of het bouwbedrijf ergens op willen attenderen. Maar ook als ze iets positiefs te melden hebben of gewoon om de vaklui een hart onder de riem te steken. We vinden het leuk en vooral zinnig om een aantal van de meldingen van het afgelopen jaar te delen!

“Beste bouwers, allereerst mijn complimenten. Over het algemeen gaat er heel veel goed en ontvangen wij als bewoners via de gemeente de benodigde informatie. Helaas zijn er ook zaken die niet helemaal goed gaan. Zo zijn er ineens twee enorme masten geplaatst midden op het tijdelijke fietspad achter de keerlus van tram 9. Hierover is niet gecommuniceerd en in het donker zijn ze niet goed te zien. Nogal gevaarlijk als je ze daar niet verwacht! Graag met spoed verlichting aanbrengen om de veiligheid in de donkere uren te vergroten.”

“Heb nu al een maand geen normale nachtrust meer gehad door het heien, 10 meter van mijn raam, iedere werkdag starten ze om 7.00 uur.” 

Verbeterdebouw meldingen

“Compliment! Heb NUL last (vanaf begin tot nu) van de bouw van dit wijkje en van de hardwerkende werknemers daar! Ik fiets iedere dag naar mijn werk en kom daardoor iedere dag langs een ander project en de herrie die ik daar hoor: geschreeuw van werkmensen, keiharde muziek en getoeter van werkauto’s… Ik ben iedere dag, elke keer dat ik daar fiets, super blij en dankbaar met “mijn” werkmensen in het Zonnehof-project. Jullie mogen blij en trots zijn op jullie bouwers hier! Zij verdienen zeker een mega compliment (misschien wel een bonusje?).”

“Start bouw mag pas vanaf 07.00 uur. Hoe kan het dan dat wij regelmatig (en vanmorgen weer om 06.15 uur) wakker worden van vrachtwagens die spullen komen leveren? Dakpannen/stenen die luidruchtig uit de vrachtwagen worden getakeld. Houd alsjeblieft rekening met de buurtbewoners!”

“Wij wonen vlakbij de bouwplaats en snappen dat deze werkzaamheden met geluid gepaard gaan, maar we vinden het erg storend dat wij meerdere malen per week ook nog naar keiharde muziek (waaronder vooral hardstyle) moeten luisteren. Wij willen u dan ook vragen de muziek niet te draaien. Hopelijk kunt u ingaan op ons verzoek, aangezien ons woonplezier vaak al verstoord wordt door de normale bouwgeluiden. Bij voorbaat dank.”

                                                                                                       

“Wij worden sinds enkele dagen weer in de ochtend gewekt doordat bouwlampen op de kraan in onze slaapkamer schijnen. Deze lampen schijnen op de achterkant van ons appartementencomplex en daarmee in onze slaapkamer. Graag deze lampen beter afschermen en niet op de omgeving richten, in ieder geval niet op onze flat. Wellicht kunnen ze lager gehangen worden. Alvast bedankt.”

“Er is op geen enkele manier een mogelijkheid om ons huis fatsoenlijk te bereiken, ook de tuinen niet via de steeg. Alles is met betonblokken afgezet, zodat ook hulpdiensten zoals ambulances en brandweer in geval van nood de woningen niet kunnen bereiken! Er is ook al melding bij politie en gemeente gemaakt! De situatie is ronduit gevaarlijk en te asociaal voor woorden!”

“Er staat een kraan aan en het lekt water bij bouwnummer 29.”

“Ziet er goed uit allemaal!”

Verbeterdebouw meldingen

“Door de harde wind zijn er waarschijnlijk onderdelen weggewaaid. In het grasveld en op het fietspad liggen plastic onderdelen. Dit is niet goed als dit in het milieu terecht komt.

“Er wordt totaal geen rekening gehouden met fietsers. Allerlei werkverkeer op het fietspad en er is niets afgezet of een verkeersregelaar voor de fietsers die dan de autoweg op moeten. Er is geen goed overzicht, omdat er vrachtwagens op de weg staan, waardoor je als fietser het tegemoetkomend verkeer niet kan zien. Levensgevaarlijk en irritant.”

Verbeterdebouw meldingen

“Er wordt asbest weggehaald door iemand in volledig afgesloten overall maar het stof dat hij produceert waait van de niet afgesloten verdieping af over de straat.”

“Ik wil dit bedrijf complimenteren omdat ze leuke groene bouwhekken met plantenbakken om de bouwplaats heen hebben gestald waardoor het algehele beeld plezierig aandoet!”

Voor meer informatie ga je naar www.verbeterdebouw.nl

Door: Barbara van Baarsel – Buro Barcode