Bewuste Bouwers, beste buren!

Delen = Vermenigvuldigen: De opleverkeet

Buitenkant opleverkeet Kuijpers Bouw Heteren

Kennis is waardevol als je kennis kunt delen. Dat geldt ook in de bouwsector. Regelmatig komen we mooie voorbeelden en verhalen tegen. Of het nu gaat om bijzondere projecten, slimme praktische toepassingen of Goede Voorbeelden. Je kunt ervan leren, je kunt er inspiratie van opdoen. Daarom publiceren we deze voorbeelden en verhalen in de rubriek Delen = Vermenigvuldigen. Want samen kom je echt verder dan alleen. Samen poetsen we het imago van de bouwsector verder op. Deze keer in de spotlight: de opleverkeet bij Kuijpers Bouw Heteren B.V. We spreken Danny Meerwijk-Sterrenburg (office manager).

De oplevering van projecten kreeg als bouwmijlpaal nogal eens onvoldoende aandacht. Een ronde lopen, opleverlijsten invullen en door naar het volgende project. “Dat moet en kan anders”, dacht onze directeur Jan Kuijpers. “De oplevering is juist één van de belangrijkste mijlpalen. Het project dat je binnen het projectteam de afgelopen periode hebt “geadopteerd” is nu klaar om bewust te worden overgedragen aan de zorg van de opdrachtgever. Bij grotere projecten schrijven wij daarvoor een specifiek plan, zodat wij een “vinger aan de pols” van het gebouw houden en proactief handelen als dat nodig is”, vertelt Danny.

Laatste visitekaartje

“Maar bovenal zijn wij als Bewuste Bouwers natuurlijk trots op het eindresultaat en willen dat graag delen binnen het betrokken projectteam”, gaat Danny verder. “Wij zien het oplevermoment als ons laatste visitekaartje aan onze opdrachtgever en projectpartijen. Wij organiseren onze opleveringen daarom al enige jaren in onze speciale opleverkeet.” Deze keet wordt kort voor de oplevering als een “pop-up keet” bij het project geplaatst. De keet heeft een andere look en feel dan de reguliere bouwkeet. Voor het interieur is zelfs een interieurarchitect betrokken om het “out of the box” gevoel te benadrukken. De mensen die aan het project hebben gewerkt, van adviseur tot metselaar, noemen het “onze bouw”. Nog jaren later wordt gewezen en gezegd “dat gebouw heb ik gebouwd”. Die emotie van betrokkenheid willen we overbrengen met ons motto ‘Onze boUW UW project’, dat prominent op de keet staat.

Onze bouw project banner Kuijpers Bouw Heteren

Binnenkant opleverkeet Kuijpers Bouw Heteren

Van koffie en gebak tot en met de overhandiging van sleutels

Hoe ziet zo’n oplevermoment bij Kuijpers Bouw Heteren er dan precies uit? “We starten de oplevering met de ontvangst van de opdrachtgever en andere keyplayers van het projectteam. Natuurlijk met koffie en gebak. Daarna handelen we formeel de laatste items en acties uit de diverse vergaderingen af. Dan is het tijd voor de officiële opleverronde door het gebouw. Natuurlijk zijn de benodigde vooropleveringen gedaan en komen we niet meer voor verrassingen te staan. Na deze ronde overhandigen we het opleverdossier en natuurlijk de sleutels. Als deze officiële handelingen zijn gebeurd, is het tijd voor de benodigde ontspanning en volgt een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.”

In deze huidige coronatijd is het bouwbedrijf genoodzaakt de opleveringen in een light versie te organiseren en kunnen zij niet met grote teams bij elkaar komen. “Toch doet onze opleverkeet momenteel goede dienst als overlegkamer waar we op afstand kunnen zitten. Onze kantoorlocatie wordt momenteel grootschalig verbouwd en op deze manier kunnen we toch enkele mensen ontvangen. Zoals onlangs Anneke Witte, directeur van Bewuste Bouwers”, sluit Danny af.

Interieur opleverkeet Kuijpers Bouw Heteren

Meer inspiratie op doen uit deze rubriek? Lees meer: