Bewuste Bouwers, beste buren!

De 3000ste bouwplaats aangemeld bij Bewuste Bouwers!

Marco en Arno bij bouwhekbanner 3000ste bouwplaats

Links op de foto: Marco Waarts (coördinerend auditor Bewuste Bouwers) - Rechts op de foto: Arno Niewold (bouwplaatsmanager)

Onlangs werd de 3000ste bouwplaats aangemeld bij Bewuste Bouwers. Het project dat voor deze bijzondere mijlpaal zorgde is ‘Nieuw Kijkduin – Fase 2’, aangemeld door Boele & van Eesteren (onderdeel van bedrijfsdeelnemer VolkerWessels). Reden om het team van dit woning- en utiliteitsbouwproject een felicitatiebezoek te brengen, met iets lekkers én een feestelijke bouwhekbanner natuurlijk.

Taart voor 3000ste bouwplaats

Over het project

Direct aan de Kijkduinse boulevard realiseert Boele & van Eesteren ‘Nieuw Kijkduin’. Nieuw Kijkduin – Fase 2 omvat de realisatie van 154 koopappartementen, 6.700 m2 commerciële ruimte met retail en horeca en parkeergelegenheid verdeeld over vier gebouwen. De werkzaamheden zijn eind 2020 gestart. Het plan wordt in opdracht van ontwikkelaar FRED Developers uitgevoerd.

Bijzondere buren

De realisatie van Nieuw Kijkduin – Fase 2 wordt gekenmerkt door de beperkte ruimte en de bijzondere buren van de bouwplaats. Het bouwterrein wordt omringd door de bewoonde omgeving aan twee zijden, maar grenst ook aan de bij badgasten populaire boulevard én aan een door Natura 2000 bescherm natuurgebied. Een omgeving waar bewust bouwen dus een must is.

Onthulling van de banner

Na een hartelijke ontvangst van bouwplaatsmanager Arno Niewold heeft de speciale, feestelijke banner een prominente plaats aan het bouwhek gekregen. We spraken Arno over deelname aan Bewuste Bouwers.

3000ste bouwplaats in Kijkduin

Waarom vinden jullie het belangrijk om volgens de gedragscode te werken?

“Als bouwer omarmen wij de basisprincipes van Bewuste Bouwers: aandacht voor de omgeving, een verzorgde bouwplaats, veilig werken, medewerkers en het milieu. De gedragscode geeft ons als projectteam extra tools om met deze basisprincipes aan de slag te gaan, bewustwording te creëren en bovendien geven we een signaal af naar onze omgeving. Door de bouwplaats naar buiten te profileren als Bewuste Bouwer spreken we namelijk uit wat men van ons kan en mag verwachten. ”

Binnenkort vindt op dit project een audit plaats. Maar van Boele & van Eesteren zijn we inmiddels gewend dat zij bewust aan het bouwen zijn. Al lange tijd werkt het bouwbedrijf volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers, met aandacht voor alle pijlers. Bewuste Bouwers wenst het projectteam veel succes met alle nog uit te voeren werkzaamheden.

Meer informatie over het project ‘Nieuw Kijkduin – Fase 2’?

Bekijk het project op de website van Boele & van Eesteren.

Werkzaamheden bouwplaats te Kijkduin

Bouwplaats aanmelden

Wil je met jouw bouwplaats ook in het zonnetje worden gezet? Meld dan je bouwplaats hier aan. En wie weet is dat de 3500ste bouwplaats óf zien we een andere mooie reden om het project een podium te geven, zoals een Goed Voorbeeld of een Best Practice.