Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Zorgplein Brunssum

Zorgplein Brunssum

Prins Hendriklaan 376
- Brunssum


Met de gebiedsvisie SanoForum heeft de combinatie Bouwbedrijven Jongen en Compaan Projecten de selectieprocedure voor de ontwikkeling van het Zorgplein in Brunssum in de wacht gesleept. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van het ambitieuze plan, zodat de nieuwe thuisbasis voor gezondheid en welzijn in Brunssum nu echt gestalte zal krijgen.
De doelstelling is duidelijk! Enerzijds dient Zorgplein de thuisbasis te vormen voor al dat gemoeid is met gezondheid en welzijn in Brunssum. Anderzijds moet het voor klanten (cliƫnten en andere bezoekers) een prettige en logische omgeving zijn.
De ontwikkeling wordt gekaraktiseerd door drie kernthema’s:
1. Combinatie van flexibiliteit en integraliteit. Zorgplein zal worden gekenmerkt door een breed pallet aan zorgaanbieders en gerelateerde dienstverleners. Het gaat van eerste- en tweedelijns zorgverlening en de mogelijkheden met betrekking tot beschermd wonen. Maar ook voor preventieve gezondheidszorg en voorlichting over gezond leven zal ruimte ontstaan op het Zorgplein. Door de gebouwen en ruimtes flexibel en multifunctioneel te ontwikkelen zullen ontwikkelingen en trends in deze sectoren kunnen worden opgevangen binnen de contouren van het Zorgplein, hetgeen het economisch perspectief versterkt op lange termijn.
2. Huisvesting: openheid en privacy. Het plan zal worden gekenmerkt door een open omgeving in het hart van het gebied. Deze open infrastructuur dient een podium te vormen waar zorg en gezondheid in al haar facetten elkaar ontmoeten. De privacy blijft echter gewaarborgd. Ruimtes waar de zorgaanbieder zijn gastheerschap ten volle kan uitoefenen zorgen ervoor dat de bezoeker van het Zorgplein zich vertrouwd en behaaglijk zal voelen. In onze visie vormt juist deze, op het eerste aanzicht, paradoxale koppeling van openheid en privacy een ideale basis voor een vernieuwend zorggebied.
3. Uitnodigend karakter en rustgevende sfeer. De vormgeving van gebouwen en openbare ruimtes zal worden gekenmerkt door een uitnodigend en open karakter. Verder zal de openbare en algemene ruimtes zodanig worden vormgegeven dat er een rustgevende sfeer ontstaat. In een groene en stijlvolle omgeving moet het zowel prettig werken zijn, als aangenaam verblijven en verzorgd worden.