Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Uitbreiding reguliere uitgangen RET metrostation Leuvehaven Rotterdam

Uitbreiding reguliere uitgangen RET metrostation Leuvehaven Rotterdam

Schiedamsedijk 73-85
3026 AD Rotterdam


J.P. van Eesteren realiseert in opdracht van RET, de uitbreiding van de uitgangen van metrostation Leuvehaven. Het project bestaat uit 2 fasen, de Westzijde (fase 1) en de Oostzijde (fase 2). Wij starten met de Westzijde.
Eerst worden er tijdelijke verkeersvoorzieningen getroffen, zodat de bouw op een veilige manier plaats kan vinden. De verkeersvoorzieningen worden door BUKO aangelegd. De werkzaamheden van BUKO vallen onder de coördinatie van RET.
Vervolgens wordt er een aantal noodzakelijke leidingen omgelegd om in de ondergrond ruimte te maken voor dit project. Zodra de voorbereidingen gereed zijn, starten de werkzaamheden van J.P. van Eesteren.

Hieronder worden de werkzaamheden door J.P. van Eesteren in grote lijnen omschreven:
Begin augustus 2020 beginnen wij met het trillen van de damwanden van de bouwkuip van fase 1. Vervolgens worden er ankerpalen vanaf het maaiveld geplaatst. Om de stabiliteit van de damwanden te waarborgen, worden er stempelramen geplaatst, alvorens de bouwkuip ontgraven wordt. Hierna starten de werkzaamheden van het onderwaterbeton. Na deze handeling, wordt de bouwkuip leeg gepompt. Vervolgens worden de betonvloeren, -wanden en trappen gemaakt. Als laatste maken wij de doorbraak tussen het nieuwe en bestaande gedeelte. Oplevering van de Westzijde staat gepland voor mei 2021. Daarna starten de werkzaamheden aan de Oostzijde. Naar verwachting wordt de Oostzijde in januari 2022 opgeleverd.