Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Renovatie luifels Lijnbaan Rotterdam – blok C

Renovatie luifels Lijnbaan Rotterdam – blok C

Lijnbaan 150
3012 ER Rotterdam


Renovatie luifels Lijnbaan Rotterdam – blok C
Winkelstraat
De Lijnbaan in Rotterdam keert terug naar de oorspronkelijke uitstraling uit de jaren ’50. De karakteristieke luifels en deels de bovengevels, waaronder het winkelend publiek kan lopen, worden in ere hersteld.
Na oplevering van de blokken A en B start J.P. van Eesteren nu in opdracht van een aantal eigenaren met de aanpak van blok C. De werkzaamheden houden onder meer in: sloopwerk, aanpassen staalconstructie, vervangen dakbedekking, aanbrengen houtenschrootjes en het reinigen van de gevels boven de luifel.
Rijksmonument
De Lijnbaan is sinds 2010 een Rijksmonument. Dit betekent dat aanpassingen moeten gebeuren binnen het oorspronkelijke ontwerp van Van den Broek en Bakema en in overleg met de Rotterdamse commissie voor welstand en monumenten.
Rekening houden met winkelend publiek
De renovatie vindt bovendien plaats in een druk winkelgebied. Dat betekent voor de bouwer dat veiligheid en het beperken van overlast een nog belangrijkere rol dan normaal spelen. Grof sloopwerk, constructiewerk en reinigingswerk wordt bijvoorbeeld alleen vóór openingstijden gedaan. De entree van de winkels blijft tijdens openingstijden altijd vrij.