Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Erasmus MC – Verbouwing gebouw GK

Erasmus MC – Verbouwing gebouw GK

Burgemeester S jacobplein 5
3043 GA Rotterdam


In opdracht van het Erasmus MC verbouwt de afdeling Verbouw Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren het GK-gebouw. Dit kantoorpand bestaat uit twee verschillende gebouwen en zijn met elkaar verbonden door de zogenaamde ‘oksel’. Gebouw GK-Hoog bestaat uit 14 verdiepingen en gebouw GK-Laag bestaat uit 4 verdiepingen.

Alle vier de verdiepingen van gebouw GK-Laag worden opnieuw ingericht. De werkzaamheden betreffen onder meer het verwijderen van wanden en het realiseren van veel nieuwe, open werkplekken. Per verdieping wordt er ook een aantal vergaderruimtes gemaakt. De begane grond krijgt een horecagelegenheid en gaat dienen als vernieuwde entree voor beide gebouwen. Bij gebouw GK-Hoog wordt de begane grond verbouwd en de oude ingang verwijderd. De totale bouwoppervlakte is circa 3.600 m2.

Tijdens de verbouwing blijven de hoger gelegen verdiepingen van gebouw GK-Hoog gewoon in gebruik. Hiermee houden wij in de planning extra rekening. Ook vraagt deze situatie om zorgvuldige communicatie met de gebruikers van het pand. Eind augustus 2019 wordt het werk opgeleverd.