Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst

Hoofdweg 52
8166 AG Emst


Het project:
De Hoofdweg in Emst wordt door de Emsternaren gezien als de beelddrager van Emst, de uitstraling van de Hoofdweg is bepalend hoe Emst door bewoners en bezoekers wordt beleefd. Echter is de inrichting van de karakteristieke weg in verminderde onderhoudsstaat en voldoet de inrichting niet meer aan de richtlijnen van Duurzaam Veilig Verkeer. Hierop heeft de Gemeente Epe besloten in samenspraak met de bewoners en winkeliers van Emst om de Hoofdweg te reconstrueren.

Werkzaamheden
Over de gehele lengte, tussen beide komgrenzen, van de Hoofdweg Emst zal deze gereconstrueerd worden. Zo zal waar nodig het hoofdriool en huisaansluitingen worden vervangen, zal er meer ruimte komen voor fietsers, meer ruimte komen voor de bestaande bomen en zal het asfaltpakket worden vervangen.

Bijzonderheden:
Het ontwerp van de Hoofdweg Emst is in samenspraak met de Belangenvereniging Emster Belang, bestaande uit bewoners en ondernemers, opgesteld. Hierin is onder andere besloten een deel van de Hoofdweg in te richten als verblijfsgebied. Daarnaast zal een groot deel van de inrichting worden uitgevoerd met geluid reducerende bestrating.