Bewuste Bouwers, beste buren!

Blog: Word ook een Bewuste schoonhouder!

Coen en Lucas Fiselier

Geschreven door: Coen (10) en Lucas (12) Fiselier (zonen van Simone Fiselier-Jonker, Omgevingsmanager bij K_Dekker bouw & infra) Instagram: houjetroepbijje

Bewustwording

Toen wij afgelopen jaar tijdens de lockdown thuisonderwijs kregen, hebben wij veel gewandeld bij ons in de buurt. Tijdens de wandelingen is het ons opgevallen, dat er veel troep op straat ligt. Soms is het troep die per ongeluk uit zakken en/of tassen is gevallen, maar vaak is het troep die mensen expres op straat gooien, zoals blikjes, bekers en verpakkingen van snacks en fastfoodketens. Hier wilden wij graag iets aan doen, want wij staan achter een schone buurt en natuur!

Zichtbaar maken

Wij willen laten zien, dat er veel troep in de natuur en in de buurt ligt en vooral wat voor soort troep. Daarom hebben wij een Instagram-account gemaakt, genaamd ‘Hou je troep bij je’. Wij maken foto’s van alles wat we tegenkomen en die plaatsen we op onze account. Het valt ons nu al op, dat vooral langs fietspaden, bij bushaltes en in de buurt van winkels waar je eten kunt kopen extra troep ligt. Met deze informatie kunnen we aan de gemeente vragen of er bijvoorbeeld meer prullenbakken kunnen komen of dat medewerkers af en toe een opruimrondje op straat kunnen doen.

Bewuste schoonhouder

Tot nu toe krijgen we veel reacties op ons account. Het doel is om mensen bewuster te maken van alle troep en waar ze zelf, per ongeluk of expres, aan hebben meegewerkt. Als iedereen hier een steentje aan bijdraagt, blijven buurt en natuur schoon. Goed voor milieu en dieren, want we gaan ervoor dat er niets in de natuur terechtkomt. Word jij ook een Bewuste schoonhouder?