Bewuste Bouwers, beste buren!

Blog: Waarom de bouw in als vrouw?

Isabel van der Meij - Vrouwen in de bouw

Geschreven door: Isabel van der Meij (Junior projectleider & eigenaresse Vrouwen in de bouw)

Deze vraag wordt mij vaak gesteld als ik zeg dat ik werk als projectleider bij een aannemersbedrijf. Maar waarom kan je als vrouw niet in de bouw werken? Het is niet zo dat je elke dag vies wordt en dat je je niet vrouwelijk kunt aankleden. Mijn interesse werd al vroeg gewekt door het spelprogramma: ‘The Sims’. Via social media kom ik vaak in contact met bouwvrouwen en wat blijkt? The Sims wordt vaak genoemd als de aanstichter van de interesse in de bouwwereld!

Vrouwen in de bouw

Ik heb al vele vrouwen mogen interviewen die in de mooie wereld van de bouw werken. Waar ik dagelijks eigenlijk vrijwel nooit vrouwen tegenkom op de bouw, zijn er wel degelijk heel veel die in deze sector werken. En ook nog in diverse functies. Er wordt toch al jaren gezegd dat we vakmensen in de bouw tekort komen, maar waarom is het dan nog steeds gek als een vrouw kiest voor een beroep als elektromonteur, of voor metselaar, bliksembeveiliging monteur, timmervrouw, tegelzetter en dergelijke? We moeten blij zijn dat er vrouwen voor deze beroepen kiezen omdat we anders echt over een aantal jaar vakkrachten tekort komen. Deze beroepen moeten niet onderschat worden want lichamelijk zijn ze ook heel zwaar. Maar ook vrouwen kunnen dit aan en die rocken het ook. Daarnaast merk ik dat vaak van alle kanten alleen maar meer respect is als je ziet dat een vrouw haar mannetje staat in haar werk en weet waar ze het over heeft.

Door mijn platform en bereik op social media wil ik laten zien dat de bouw hele mooie kansen bied voor jonge meiden/vrouwen.

Ben je benieuwd welke vrouwen ik geïnterviewd heb? Ga dan naar de website van Vrouwen in de bouw.

Over de auteur:

Mijn naam is Isabel van der Meij, ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Noordwijk aan Zee. Inmiddels werk ik 5 jaar bij Aannemersbedrijf Den Dubbelden in Noordwijk en begon daar eerst als werkvoorbereider, maar sinds 2 jaar ben ik doorgegroeid naar projectleider. In mijn vrije tijd werk ik aan de socials van Vrouwen in de bouw.