Bewuste Bouwers, beste buren!

Bewuste Bouwers verwelkomt twee nieuwe auditors/mysteriebezoekers

Audit Bewuste Bouwers

Geschreven door Marco Waarts

Om ons team te complementeren hebben wij per 1 november 2021 Daphne Sijbersma-Klein en Bert den Ouden mogen toevoegen als auditor/mysteriebezoeker. Inmiddels worden zij ingewerkt, zodat ze vanaf januari 2022 volledig zelfstandig aan de slag kunnen voor Bewuste Bouwers. Daarom lijkt het ons een goed idee om beiden in het kort aan jullie voor te stellen.

Daphne is na haar studie geschiedenis en tekenen aan de VLVU (Vrije Leergangen Vrije Universiteit te Amsterdam) gaan werken bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid als beoordelaar WW, alwaar ze voor het eerst in aanraking kwam met de bouwwereld. In 2009 heeft Daphne haar eigen bedrijfje opgericht en geeft schilderworkshops en maakt schilderijen in opdracht. 

Toen in 2012 haar drie kinderen de middelbare leeftijd hadden bereikt, is Daphne gaan werken op een nieuwbouwproject, waar 129 woningen werden gebouwd. Dit project was destijds aangemeld bij Bewuste Bouwers en omdat de bouwplaats tegenover haar huis lag, werd duidelijk hoe belangrijk het is om geluidsoverlast proberen te beperken en parkeerhinder te voorkomen. 

Vervolgens heeft Daphne op verschillende bouwplaatsen projectondersteuning gedaan, zowel in de woningbouw als ook in de infra. Inmiddels is zij ’gesetteld’ als commercieel assistent bij een bouwbedrijf in Utrecht, dat zich bezighoudt met renovaties. “De bouwplaats mis ik soms wel. Ideeën worden omgezet in concrete activiteit en dat geeft een bijzondere reuring. Mijn ervaring is, dat er over het algemeen een fijne mentaliteit heerst, waarbij het belang van veiligheid, netheid en omgeving wel steeds gecommuniceerd moet worden. In dit laatste hoop ik een rol te kunnen spelen.”

Wat spreekt je aan bij Bewuste Bouwers? 

“Ik denk dat Bewuste Bouwers meehelpt in de mentaliteitsverandering/-omslag die nodig is om vandaag de dag te bouwen. Juist door mijn eigen ervaring, weet ik hoe belangrijk het is dat bouwers de omgeving begrijpen, maar ook zeker andersom. Bewuste Bouwers biedt concrete handvatten en dat spreekt me erg aan.”

Waar kijk je naar uit in je rol als auditor/mysteriebezoeker bij Bewuste Bouwers? 

“Ik kijk ernaar uit om verschillende bouwplaatsen te zien. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe er in de praktijk wordt omgegaan met de gedragscode van de Bewuste Bouwers en hoe deze ervaren wordt.”

Portret Daphne Klein

Bert is van origine research instrumentmaker en is sinds 2004 in die hoedanigheid actief in de fundamentele wetenschap en medische industrie. Later heeft hij dit specialisme gecombineerd met een technisch bedrijfskundige opleiding en pionierde onder de vlag van gerenommeerde organisaties wereldwijd om bedrijven kennis te laten maken met robotica en bedrijven in de maakindustrie te adviseren over de inzet van industriële robots om te produceren in niet-repeterende productieprocessen.  

Net als aan Daphne hebben wij ook Bert de volgende twee vragen gesteld:

Wat spreekt je aan bij Bewuste Bouwers? 

“De bouw is een prachtige sector! Als kind had ik alles uit de bouwserie van Playmobil en zo ver als mijn herinnering teruggaat, houd ik van bouwen en van het werken met mijn handen. Ik struinde regelmatig de omgeving van bouwplaatsen af om daar te observeren en te spelen. Ik kan enorm onder de indruk zijn als ik bouwprojecten zie optrekken vanuit het niets. We bouwen als mensheid al duizenden jaren en toch doen we dit steeds weer beter, mooier en effectiever.

Zo’n mooi en verbindend merk als Bewuste Bouwers dat samen met de bouwers bijdraagt aan de verdere professionalisering van de sector, spreekt mij zeer aan. Ik zie regelmatig de markante Verbeterdebouw.nl | Bewuste Bouwers-banner prominent aan het bouwhek hangen en herken daarin duidelijk de trots van de bouwer voor het project en de bouwplaats.”

Waar kijk je naar uit in je rol als auditor/mysteriebezoeker bij Bewuste Bouwers? 

“Natuurlijk heb ik veel zin in het bezoeken van de diverse bouwplaatsen en achter de schermen -ofwel achter de bouwhekken- kijken en in gesprek gaan met de vakmensen over hun uitdagingen, successen en oplossingen. Dat is toch het leukste, wat er is!”

Portret Bert den Ouden