Bewuste Bouwers, beste buren!

Bewuste Bouwer Biosintrum wint óók Nederlandse Bouwprijs

Biosintrum

Het bouwproject Biosintrum in Oosterwolde is opgevallen in de sector. Het uitzonderlijk duurzaam BREEAM Outstanding-project van bouwcombinatie Natuurlijk Bouwen, waar Bouwbedrijf Buiteveld onderdeel van is, won gisteren De Nederlandse Bouwprijs in de categorie gebouwen. Slechts twee weken geleden sleepte Biosintrum ook de Bewuste Bouwers Award als Best Presterend Bouwproject 2018 in de wacht. 

Het Biosintrum (als project aangesloten bij Bewuste Bouwers) is een energieneutraal gebouw, dat voor meer dan 80% bestaat uit biobased materialen en een inspiratiebron vormt voor studenten en professionals. “Het is een voorbeeldproject van een integrale aanpak van bio-based materialen en circulair bouwen. Waar in het ontwerp bovendien de totale groene inpassing is meegenomen”, aldus de jury. Heel inspirerend vindt de jury daarnaast het betrekken van de doelgroep bij het ontwerp en de bouw van het gebouw.

Stichting De Nederlandse Bouwprijs kent sinds 1991 De Nederlandse Bouwprijs toe. De stichting reikt deze onafhankelijke prijs één keer in de twee jaar uit. Met het uitreiken van De Nederlandse Bouwprijs wil de stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren.

Bron: Aannemervak