Bewuste Bouwers, beste buren!

Volg de workshop ‘Generieke Poort Instructie’ tijdens BLVC Café

Generieke Poort Instructie - Willem Schunselaar Paap

Bij de oprichting van de Governance Code Veiligheid in de bouw in 2014, wat ondertekend werd door 14 opdrachtgevers, aannemers en adviesbureaus, lag de ontwikkeling van een Generieke Poort Instructie (GPI) voor de hand. Dankzij deze poortinstructie, waarin de algemene veiligheidsaspecten worden behandeld die op de bouwplaatsen in Nederland van toepassing zijn, betreden vakmensen zonder oponthoud de bouwlocatie en kunnen zij direct aan de slag.

Samen veilig bouwen

Als directeur van acta Safety Professionals heeft Willem Schunselaar Paap dagelijks met veiligheid in relatie tot de arbeidsomstandigheden te maken. “Alle bijkomende aspecten als ‘dit doe ik al jaren zo’ en ‘nu komt het even niet uit’ maken dit vak zo interessant en even zo complex. Daarom is het mooi om te zien hoe er met een team van veiligheidsdeskundigen in deze sector grote stappen op veiligheidsgebied gemaakt worden. Hard op weg om samen veilig te bouwen. Elke impuls kan aan een veilige werkplek bijdragen, zoals ook de GPI.”

Efficiency

Schunselaar Paap: “De poortinstructie voorkomt dat er op de verschillende bouwlocaties telkens een andere video met veiligheidsinstructies bekeken moet worden. Dit bespaart veel tijd en dus ook geld. Een instructie voor de werknemers die in de infra werken alsook voor werknemers die in woningbouw, utiliteit en installatietechniek werkzaam zijn.”

BLVC Café

Tijdens het BLVC Café, op 3 oktober aanstaande in het Bouwhuis, geeft Willem Schunselaar Paap een workshop waarin verder uitgelegd wordt wat de GPI inhoudt en vooral ook hoe het toepasbaar is binnen het BLVC-plan.

BLVC Cafe 2018

Keynotes
• Governance Code Veiligheid door Koene Talsma
• Omgevingsmonitor van het COB door Karin de Haas
• NL Green Label door Lodewijk Hoekstra (o.a. bekend van Eigen Huis & Tuin)

Workshops
• Toepasbaarheid van de GPI door Willem Schunselaar Paap
Gebruik van de Omgevingsmonitor door Karin de Haas
• Verduurzamen van de buitenruimte

Nog niet aangemeld?

We heten je van harte welkom; je kunt je hier eenvoudig aanmelden of een mail sturen naar info@bewustebouwers.nl.