Bewuste Bouwers, beste buren!

Vacature auditoren

Stichting Bewuste Bouwers heeft als doel het imago van de bouw te verbeteren. Door het opzetten van een gedragscode worden bouwplaatsen getoetst en door ervaringen te delen, wordt dit doel steeds meer gehaald.

Aangesloten bouwers laten zien dat zij hun omgeving serieus nemen, veilig en verzorgd werken, hun medewerkers als vakmensen zien en het milieu zo goed mogelijk bewaren. Bewuste Bouwers is een aanjager en geeft de bouwwereld een impuls door professionaliteit en omgangsnormen met de omgeving zichtbaar te maken door uitwisseling van ideeën en ervaringen te stimuleren.

Bewuste Bouwers groeit! Het kernteam bestaat uit 4 mensen. Daaromheen zijn door het land 15 auditoren en mysteriebezoekers verspreid. En dit team van auditoren en mysteriebezoekers moet groeien! Wij zijn dus op zoek naar auditoren die projecten bezoeken in diverse regio’s. Hiervoor is het noodzakelijk dat je in deze regio woont. Het betreft een zelfstandig uit te voeren opdracht, voor minimaal 1 jaar. Met de mogelijkheid om dit jaarlijks te verlengen.

Wat mag je verwachten?

Audits

Ieder kwartaal ontvang je een overzicht van minimaal 6 projecten die binnen dit kwartaal bezocht moeten worden voor een audit of mysterie. Binnen twee maanden plan je een afspraak om het project te bezoeken voor een audit. Je inventariseert vooraf welke informatie je kunt vinden over het project. Daarbij raadpleeg je diverse websites en social media. Bij de audit toets je het project op welke wijze invulling gegeven is aan de gedragscode van Bewuste Bouwers. Je maakt tijdens de audit aantekeningen en foto’s voor het verslag. Tevens geef je in het gesprek en in de rapportage tips mee voor een betere invulling van de gedragscode. Tot slot stem je het rapport en de gegeven scores af met de coördinerend auditor. Het rapport wordt na goedkeuring van de coördinerend auditor verstuurd naar het project waar de audit heeft plaatsgevonden.

Mysteriebezoeken

Naast audits afnemen is het mogelijk dat je ook mysteriebezoeken gaat afleggen. Een mysteriebezoek wordt niet van te voren ingepland, maar is onverwacht en vanuit het perspectief van de omgeving. Je loopt langs bij het project en kijkt met de ogen van de omgeving naar het project. Hierbij houd je de gedragscode in je achterhoofd. In een korte rapportage met foto’s geef je jouw bevindingen en tips ter verbetering mee aan het project. Ook dit rapport stem je af met de coördinerend auditor en na goedkeuring wordt dit rapport met de verbeterpunten naar het project gestuurd.

Herken je jezelf als iemand met:

 • Een fascinatie voor bouw- en infraprojecten;
 • Niet werkzaam in of betrokken bij een bouwbedrijf, je hebt een onafhankelijke positie;
 • Goede communicatieve vaardigheden, kan makkelijk praten met alle lagen bij een bouwproject van timmerman tot directeur;
 • Ervaring met het geven van feedback;
 • Goed aanpassingsvermogen, je kan je verplaatsen in de omgeving;
 • In staat om duidelijke rapportages te schrijven;
 • Kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Een positieve opstelling, je ziet altijd kansen om te verbeteren;
 • Woonachtig in één van de volgende regio’s:
  • Noord Nederland
  • Rotterdam
  • West Brabant
  • Noord Limburg

Dan zoeken we jou!

Wij bieden:
Een zelfstandig uit te voeren en inhoudelijk afwisselende opdracht voor minimaal 1 jaar, maar langer is gewenst. We plannen de te bezoeken projecten binnen 1 uur reistijd van jouw thuisbasis. Een auditgesprek duurt gemiddeld ca. 1,5 uur. Het uitwerken van het verslag neemt gemiddeld 3,5 uur in beslag. Met een mysteriebezoek ben je gemiddeld 1,5 uur kwijt inclusief het schrijven van de rapportage. De standaardvergoeding voor een audit is € 250,- ex BTW. Voor het uitvoeren van een mysteriebezoek staat het bedrag van € 75,- exclusief BTW. De reiskostenvergoeding bedraagt 0,19 ct/km.

Wil je weten welke projecten op dit moment bij jou in de regio actief zijn? Kijk dan op Verbeterdebouw.nl. Meer informatie over Bewuste Bouwers, het proces en het doel van de audits kan je teruglezen op onze website en in het handboek.

Reageren op de vacature of meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Coördinerend Auditor Bouwe van de Ende via info@bewustebouwers.nl of 079-325 24 25.