Bewuste Bouwers, beste buren!

The Olympic Amsterdam laat zien hoe bewust het kan

the Olympic amsterdam - door: Barbara van Baarsel


Twee projecten bekroond met Best Practice en Goed Voorbeeld

Onze auditors komen vaak enthousiast terug van een bezoek aan een Bewuste Bouwer. Ze delen dan hun bevindingen met de rest van het team; de ene keer live, de andere keer via de groepsapp. Dat was ook het geval na een bezoek aan The Olympic Amsterdam 1931 en The Olympic Amsterdam 1962, twee projecten die gelijktijdig worden uitgevoerd door Lokhorst Bouw & Ontwikkeling in de hoofdstad. “Deze projecten zijn doordrenkt van bewustwording,” vertelt auditor Bouwe van den Ende. “Op sommige punten is de uitvoering beter uitgewerkt dan op andere, maar er is in ieder geval overal over nagedacht – en vaak door meer mensen dan alleen die persoon die zich bezighoudt met de gedragscode.” Dat het project een Best Practice én twee Goede Voorbeelden ontvangt, is heel bijzonder. “Daarom wil ik je vragen om met eigen ogen te ervaren wat op deze bouwplaats gebeurt,” vroeg Bouwe mij en zo vertrok ik naar Amsterdam-Zuid om persoonlijk te kijken naar wat deze bouwplaats zo bijzonder maakt.

the Olympic amsterdam

Gedragscode omarmd en verspreid als een olievlek
Ik word hartelijk welkom geheten door Paula, de portiersdame. Met een pasje mag ik vervolgens naar de Noordkant van het project en daar staat Kineta Agyemang mij al op te wachten. Ze is 23 jaar, communicatief zeer vaardig en ze heeft de gedragscode van Bewuste Bouwers niet alleen omarmd, maar ook als een olievlek verspreid over het hele team én onderaannemers / toeleveranciers.

Hoe? 1-op-1 gesprekken
Als stagiaire (studie Bouwmanagement & Vastgoed bij InHolland Haarlem) is ze binnengehaald, maar als volwaardig lid van het team mag ze nu blijven. “De bouw is heel breed, het heeft ook juridische, commerciële en duurzame aspecten. Veel meer dan ik in eerste instantie kon bedenken. Dat Lokhorst ons stimuleert om bewust en betrokken bezig te zijn met de omgeving spreekt mij erg aan. We krijgen cursussen aangeboden en worden ook op andere manieren gestimuleerd en gemotiveerd. Het motiveren van mensen is tevens een van mijn doelen: ik doe dat door 1-op-1 gesprekken te voeren met werkelijk iedereen. Ik maak regelmatig een rondje over de bouwplaats en ga in gesprek. Toen ik de posters van Bewuste Bouwers zag hangen werd ik enthousiast, maar ik realiseerde mij wel dat je er niet bent als je alleen posters ophangt en stickers plakt. We hebben op een bouwplaats te maken met verschillende culturen en dus is het een uitdaging om iedereen op de juiste manier aan te spreken en mee te krijgen.”

Doorvragen en afvinken
Arie Verschoor, projectleider op dit project van Lokhorst Bouw & Ontwikkeling vult aan: “Kineta heeft hier geleerd om door te vragen, te laten zien dat zij de expert is en leading op het gebied van Bewuste Bouwers. Inmiddels komen mensen naar haar toe met hun verhaal, vragen en opmerkingen. Terwijl ze in het begin met een half verhaal het bos in werd gestuurd. Ze heeft dat heel snel om weten te draaien door echt het gesprek aan te gaan en achter de schermen een to do list af te maken.” Kineta: “Ja, ik heb in een paar maanden veel geleerd, vooral door de verhalen van anderen.”

Bewustwording & Communicatie in Veilig & Vakmensen
Dat Kineta van aanpakken weet is ook duidelijk; ze combineert haar marketingcommunicatie- en bouwpassie op dit project. Zo heeft ze een website gebouwd zodat omwonenden en geïnteresseerden de ontwikkeling van de bouwplaats realtime kunnen volgen. Dit is al een mooie voorbeeld van hoe je communicatie kunt versterken met de omgeving, maar ook Bewustwording & Communicatie in de pijlers Veilig & Vakmensen zijn hier goed opgepakt en beeldend tot uiting gebracht: “Zo is er een groot bord opgehangen met aan de ene kant een groot groen vlak en een blije smiley – hier worden de goede voorbeelden, de pluimen, opgehangen. Aan de rechterkant is een groot rood vlak met een verdrietige smiley – hier hangen de learnings, verbeterpunten. De vakmensen op het project kunnen dit ook aandragen. “Dat vind ik een goed voorbeeld van duidelijke communicatie. Zoals Kineta zelf meent: beelden zeggen meer dan 1.000 woorden,” aldus Bouwe. 

Goed Voorbeeld: open communicatie
Een korte uitleg over iemands ziekte hangt ook op verschillende plekken / keten. Kineta: “We doen dat om meer begrip en respect voor elkaar te krijgen. Hierdoor zie je dat andere collega’s ook opener zijn over hun eigen situatie. Het wordt daardoor een prettiger omgeving waarin je elkaar kunt vertrouwen.” Een centrale plek in een van de keten is ook een aanjager voor het teamgevoel en de open communicatie. Zo zegt Arie: “We hebben hier een grote tafel in een keukentje, enerzijds om te lunchen maar ook om zaken door te nemen, anderzijds voor een babbeltje. Zo maken we van ons hart geen moordkuil en stimuleren we de communicatie onderling.”

Best Practice: plaatsing bouwhekken
Deze bouwplaatsen zijn dynamisch te noemen; niet alleen vanwege de verschillende culturen óp het project, maar ook door de maatschappelijke functie van dit gebied. Het Olympische Stadiongebied is zeer bruisend, een plek waar veel (grote) events worden gehouden, zowel tussen de twee bouwplaatsen in als in het stadion zelf. In het laatste geval wordt het project op die momenten als het ware de toegangspoort van het betreffende event (denk aan een Flying Dutch). Goede bouwhekken zijn hier dan ook cruciaal. Bouwe van den Ende heeft een Best Practice (én een Goed Voorbeeld) gegeven voor de innovatieve manier van het plaatsen van de hekken. “De bouwhekken staan netjes opgelijnd en in stalen voeten gezet. Deze voeten zitten gelast op een stalen rijplaat tegen het omvallen. Een stabiele én duurzame oplossing; want na het project worden de hekken weer losgemaakt van de rijplaten en zijn beide weer opnieuw te gebruiken,” zo staat in het rapport van Bouwe van den Ende. Arie: “Het idee is samen met BPI ontwikkeld. Er liggen hier op de Amstelveenseweg veel kabels en leidingen, dus we mogen niets aan de straat doen. Hoe kunnen we de hekken dan zodanig neerzetten dat ze stabiel blijven staan, het geen sores geeft? Met deze duurzame oplossing hebben we voorkomen dat we de grond in moeten en toch een strakke afscheiding met de straat gecreëerd.”

Extra stimulans
De audit is een lofzang, maar er worden ook verbeterpunten aangedragen door Bouwe van den Ende. “We zijn eerst aan het genieten van het succes! En houden absoluut die verbeterpunten tegen het licht. We blijven altijd scherp op dit soort zaken, kleine zoals ‘alleen roken in het rookhok, geen eten op de bouwplaats’ en grote zoals ‘veiligheidszaken’,” zo stelt Arie. In ieder geval raden zowel Arie als Kineta Bewuste Bouwers aan andere aannemers aan vanwege het hogere doel: “Als je als bedrijfstak vooruit wilt, dan zul je mee moeten bewegen met de wensen en eisen van de omgeving. Wij willen niet op prijs worden geselecteerd door opdrachtgevers, dus moeten we vanuit dezelfde spelregels en randvoorwaarden kunnen opereren. Als iedereen zich aanmeldt bij Bewuste Bouwers is het over twee of drie jaar gewoon gemeengoed geworden. De gedragscode helpt iedereen om over bepaalde zaken na te denken, het is net even die extra stimulans die je nodig hebt.”

Tekst + fotografie: Barbara van Baarsel