Bewuste Bouwers, beste buren!

Stichting Bewuste Bouwers zoekt een adviseur/auditor/trainer (32-40 uur)

Bewuste Bouwers heeft tot doel het verbeteren van het imago in de bouwsector. Dat doen we met een gedragscode waarmee we op de bouwplaatsen in Nederland toetsen hoe de mensen van het project zorgen voor, duurzaam werken, minder hinder en goed met de omgeving omgaan. Werken voor Bewuste Bouwers vereist een fascinatie voor de bouw. Jij kijkt naar de impact die een project heeft op de omgeving, op het milieu, op de vakmensen en op de omgevingsveiligheid.
De functie kent grofweg vier rollen;

1. Communicatie en marketing (50% van de tijd)
We willen het bewuste bouwen verbreden en verspreiden. Je maakt content om Bewuste Bouwers verder op de kaart te zetten. Je haalt input op bij de deelnemende projecten, uit auditrapportages en bijeenkomsten. En je monitort social media zoals Twitter en LinkedIn.

2. Audits en Mysteriebezoeken (20% van de tijd)
Je bezoekt ongeveer vier projecten per maand. Je interviewt en maakt een rapportage op. Tijdens het gesprek geef je al tips en suggesties mee en je zet de mensen aan het denken over hoe ze nog bewuster kunnen werken. De Goede Voorbeelden en Best Practices die je aantreft verwerk je vervolgens in communicatie-uitingen voor alle mediakanalen.

3. Workshops en trainingen (afhankelijk van vraag)
Regelmatig vragen bedrijven en organisaties of er workshops, trainingen of toolboxen gegeven kunnen worden. Je bereidt alles voor en geeft vervolgens op locatie de betreffende bijeenkomst.

4. Verbeterdebouw.nl (10% van de tijd)
Jij monitort de meldingen die binnenkomen op verbeterdebouw.nl. Zijn er meldingen of antwoorden die duiden op een mogelijke escalatie? Dan neem je contact op met het project om te achterhalen wat er aan de hand is. Je geeft tips en suggesties om tot een oplossing te komen voor beide partijen (het project en de omwonenden). De analyses van verbeterdebouw.nl gebruik je als input voor communicatie-uitingen.

Wat voor menstype zoeken wij?
Je bent doortastend, enthousiast, accuraat en leergierig. Je houdt er van om te onderzoeken en gaat graag in gesprek met mensen om te achterhalen hoe bewust bouwen in de praktijk toegepast wordt. Je kan laten zien dat je daar communicatie-uitingen van weet te maken voor de website, social media, het jaarlijkse magazine en natuurlijk in audit- en mysterieverslagen. Je werkt zelfstandig en bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer, zodat je op alle bouwplaatsen kunt komen. Je hebt affiniteit met de bouw. Een technische opleiding is niet noodzakelijk.

Wat bieden we jou?
Een zeer afwisselende en zelfstandige functie. De interactie binnen het team is onderling hoog, maar we treffen elkaar slechts een keer per week persoonlijk. De rest van de tijd plan je naar eigen inzicht; afwisselend onderweg, thuis of op kantoor.

Op de website lees je meer over wat we doen en wat we bereiken. In het Handboek Bewuste Bouwers gedragscode lees je meer over de inhoudelijke achtergrond. Wil je meer te weten komen over deze vacature neem dan contact op met Ilja Werkhoven via ilja.werkhoven@bewustebouwers.nl. Bellen kan ook: 079-3252425.

Reageer uiterlijk 14 februari
Ben je geïnteresseerd in de functie? Maak ons duidelijk hoe je de combinatie tussen deze verschillende rollen aanpakt. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 14 februari via info@bewustebouwers.nl. De eerste gesprekken houden we bij voorkeur al op maandag 19 februari.