Bewuste Bouwers, beste buren!

Rosalien van Koningsveld: “Omgevingsbewustzijn gaat niet vanzelf”

Rosalien van Koningsveld

Portret van Rosalien van Koningsveld
Wie zijn de mensen achter de schermen van Bewuste Bouwers? Enerzijds is dat het operationele team, de auditors en de trainers. Anderzijds zijn dat de bestuurders. In deze rubriek leer je iedereen, en daardoor ook Bewuste Bouwers, beter kennen. Deze keer maak je kennis met onze gloednieuwe collega Rosalien van Koningsveld, communicatieadviseur, auditor én trainer.

Rosalien van Koningsveld
Rosalien (37) is sinds maart werkzaam bij Bewuste Bouwers. “Na mijn marketingstudie ben ik in de foodbranche gaan werken in de rol van marketing- & communicatiespecialist. Productontwikkeling, events organiseren en het promoten van pizza’s (New York Pizza), aardappelen (CêlaVìta), boter en kaas (FrieslandCampina) is totaal andere koek dan de bouw. Sinds dit jaar wonen we (mijn man Laurens en dochter Juliette) in ons heerlijke nieuwbouwhuis in Almere Hout. Verder ben ik dol op impulsieve acties, houd ik van een feestje en is carrousel (paard)rijden mijn grote hobby.” Rosalien staat bekend als bruggenbouwer: mensen bij elkaar brengen, creatieve initiatieven ontplooien en met liefde voor haar omgeving zorgen. “Door mijn hands-on mentaliteit en resultaatgerichtheid breng ik projecten tot een goed resultaat.”

Waar komt de passie voor de sector vandaan?
“De bouw is allesomvattend. Er wordt altijd en overal gebouwd. De groei in de bouw zet door. Er komen meer huizen, meer kantoren en er wordt geïnvesteerd in infrastructuur. Innovatie volop! Op deze dynamische sector ben ik verliefd geworden en ik wil graag mijn steentje bijdragen.”

Wat is jouw rol bij Bewuste Bouwers en hoe geef je hier invulling aan?
“Omgevingsbewustzijn gaat niet vanzelf. Hetzelfde geldt voor communiceren. In mijn rol als auditor en trainer wil ik bewustwording en communicatie stimuleren en handvatten aanreiken. Door het inzetten van diverse off- en online communicatiemiddelen worden projecten, Goede Voorbeelden en Best Practices gedeeld. Hierdoor wordt het bewuste bouwen verbreed, verspreid en nog meer op de kaart gezet.”

Waar focus jij je op?
“Ik focus mij op het genereren van meer bekendheid voor de Bewuste Bouwers gedragscode. Zodat deze nóg meer toegepast en door de gehele bouw omarmd wordt.”

Wat zou je tegen de sector willen zeggen?
“De gedragscode is toegankelijk en voor elk bouwproject inzetbaar! Een goede buur zijn, met oog voor mens, omgeving en het milieu, dat wil toch iedereen!?”