Bewuste Bouwers, beste buren!

Team

Voor de dagelijkse gang van zaken is een kernteam actief; lees hieronder meer over hen. Met een flexibele schil van auditors en mysteriebezoekers is Bewuste Bouwers overal in Nederland te vinden. Maak ook kennis met hen.

Anneke Witte (a.i. Directeur)

Anneke Witte - Bewuste Bouwers

E. a.witte@bewustebouwers.nl
T. 06 54 96 85 23

“Bewust Bouwen, dat lijkt zo vanzelfsprekend. Toch gaat er nog wel eens wat mis, zeker op de bouwplaats. En is dat te voorkomen? Hoe bewuster je omgaat met de risico’s die zich voordoen op de bouwplaats en hoe beter je weet hoe die risico’s te beheersen, des te groter de kans dat een ieder dagelijks weer veilig terugkeert naar huis. Ook de impact die een bouwproject op de omgeving heeft, kan tot vele ergernissen en een slechte verstandhouding leiden. Elkaar goed informeren en rekening houden met elkaar helpt daar enorm bij. Door hier op de juiste manier aandacht voor te vragen, helpt Bewuste Bouwers om het imago van de bouwsector aanmerkelijk te verbeteren en gelijktijdig bij te dragen aan een plezierige werkomgeving. Van Bewust Bouwen wordt iedereen beter! Bouw daarom samen met Bewuste Bouwers.”

Kathy Westendorp (officemanager)

Kathy Westendorp - Bewuste Bouwers

E. k.westendorp@bewustebouwers.nl
T. 079 325 24 25

“Bewuste Bouwers betekent voor mij een concrete manier om mee te werken aan de vernieuwing van de bouwsector. Door zoveel meer bewust te worden van de inrichting van de bouwplaats, het rekening moeten houden met buren en het werken met verantwoordelijke materialen, wordt het besef, bij de bouwer tot in de praktijk, om netjes, duurzaam en sociaal te werken veel groter. De voordelen daarvan worden daadwerkelijk ervaren. Dit helpt de bouwsector verder in haar ontwikkeling. Anneke Witte, huidige a.i. directeur, is een bekende van mij. Toen zij 5 jaar geleden als manager bij Vernieuwing Bouw en aansluitend bij De Bouwcampus werkte, was ik daar officemanager. Haar manier van werken en communiceren vond en vind ik geweldig. Bewuste Bouwers en Anneke heb ik altijd een warm hart toegedragen en nu mag ik voor beide officemanager zijn!”

Barbara van Baarsel (contentmanager)
Barbara van Baarsel - Buro Barcode - Bewuste Bouwers 2

E. b.vanbaarsel@bewustebouwers.nl
T. 06 41 36 63 00

“Bewust bezig zijn klinkt als een vanzelfsprekendheid, maar is dat vaak niet. Kijk zelf maar eens naar hoe je de vaatwasser inruimt bijvoorbeeld. Houd je rekening met hoe je de scherpe messen neerzet in het bestekbakje terwijl je ondertussen bezig bent met dat telefoontje dat je nog wilde plegen? Natuurlijk kun je huishoudelijke activiteiten niet vergelijken met de bouw, maar ook daar vindt ‘mensenwerk’ plaats en schuilt een ongeluk in een hoekje wanneer routinematige handelingen worden verricht. Met Bewuste Bouwers blijven we bouwplaatsen hieraan herinneren. Dat geldt ook voor de impact die een bouwplaats heeft op de omgeving. Steeds vaker wordt binnenstedelijk gebouwd, wat inhoudt dat een bouwplaats geen wereld op zich is, maar onderdeel wordt van een leefomgeving. Dat neemt serieuze verantwoordelijkheden met zich mee, die we hebben weten te vangen in de ‘gedragscode‘. Spread the word, dat is wat ik met veel passie doe, omdat ik geloof in Bewuste Bouwers en ervan overtuigd ben dat dit het over niet al te lange tijd wél een vanzelfsprekendheid kan zijn in deze oneindig boeiende sector.”

Annemarie Verschoor (marketing- & communicatiemanager)

Annemarie Verschoor Bewuste Bouwers

E. a.verschoor@bewustebouwers.nl
T. 06 41 09 00 16

“Stel je eens voor: je wilt ’s ochtends naar je werk rijden, maar je kunt de straat niet uit omdat deze opengebroken ligt. En je bent daar niet over geïnformeerd. Dat kan leiden tot een hoop frustratie op de vroege ochtend. Zonde, want als je een briefje in de bus had gekregen, en je je auto ergens anders had kunnen parkeren, had dat ergernis kunnen voorkomen. Bouwprojecten hebben veel impact op de omgeving en de mensen die daar wonen en werken. Maar niet alleen buren zijn belangrijk; de werkomgeving op de bouwplaats zelf (denk aan veiligheid) heeft minstens zoveel aandacht nodig. Bewuste bouwers hebben hier oog voor. En ik vind het geweldig om vanuit mijn rol als marketing- en communicatiemanager bij Bewuste Bouwers bij te dragen aan een veilige, bewuste omgeving op en rond een bouwproject. Echt heel leuk als ik door de buurt rij en aan een hek van een bouwplaats een Bewuste Bouwers-banner zie hangen. Trots dat ik daaraan mee werk!”

Marco Waarts (coördinerend auditor)

Marco Waarts - Bewuste Bouwers - portret

E. m.waarts@bewustebouwers.nl
T. 06 83 52 54 87

“De gedragscode van Bewuste Bouwers helpt het bouwproject om het omgevingsbewustzijn te vergroten door toetsing op de naleving ervan. Ook denkt het team van Bewuste Bouwers mee over verbetermogelijkheden en oplossingen. De bouwprojecten zijn transparant en delen hun ervaringen met andere deelnemers van Bewuste Bouwers. Zo ontstaat een waardevolle wisselwerking. We doen het tenslotte samen, daarin ligt het succes.”    

Maak ook kennis met onze auditors en mysteriebezoekers.