Bewuste Bouwers, beste buren!

Nieuwe Bewuste Bouwplaatsen (3)

In deze rubriek maak je kennis met nieuwe projecten die onlangs zijn aangemeld bij Bewuste Bouwers. Bedrijfs- en projectdeelnemers, infra of juist woning- en utiliteitsbouw: wij laten graag zien wat er gebouwd wordt en op welke bouwplaatsen de gedragscode wordt toegepast. Aan deze nieuwe deelnemers: dank voor jullie aanmeldingen en succes met de bouw! 

Woningbouw-projecten

Het Ouden Huis

Door: Kroon & De Koning (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Mozaïk Wonen
Locatie: Bodegraven

In Het Ouden Huis kunnen ouderen betaalbaar en zelfstandig wonen met zorg en aandacht binnen handbereik. Er komen 25 nieuwbouw appartementen. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én drie studenten die in de zorg opgeleid worden.

Engelse Park

Door: Rottinghuis Aanemingsbedrijf B.V. (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: OCW Engelse Park C.V.
Locatie: Groningen

Het populaire Groningen Zuid is binnenkort een mooie woonplek rijker. Waar tijdens de eerste wereldoorlog Engelse soldaten werden opgevangen in het ‘Engelse Kamp’ komt nu een nieuwe woonwijk in een parkrijke omgeving. Engelse Park bestaat uit 95 gasloze Tuinwoningen en Park Villa’s die in een groene omgeving en naast het Sterrebos worden gerealiseerd. Rottinghuis Aannemingsbedrijf B.V. bouwt in totaal 63 woningen in de eerste twee fases.

De Slotvrouwe

Door: ERA Contour (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: WOONopMAAT B.V.
Locatie: Heemskerk

Wonen in een groen park én met uitzicht op een middeleeuws kasteel. Aan de rand van de gemeente Heemskerk en pal tegenover Slot Assumburg, komen straks de drie slanke woontorens van de Slotvrouwe. Een nieuw stukje Heemskerk. Met karakteristieke gebouwen die een verbinding creëren tussen het Slot en de buurt.


Infra-project

Ontwerpen en uitvoeren van capaciteitsuitbreiding A15 Papendrecht – Sliedrecht

Door: Strukton Civiel West (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Rijkswaterstaat
Locatie: Papendrecht

 

De werkzaamheden bestaan uit: Ontwerpen en het realiseren van een weefvak met vluchtstrook op de noordelijke rijbaan tussen de aansluitingen Sliedrecht-West en Papendrecht;
Ontwerpen en realiseren van een permanente derde strook op de zuidelijke rijbaan tussen de aansluitingen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. De bestaande spitsstrook komt hierbij te vervallen;
Het uitvoeren van noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de asfaltverhardingen op de A15. Het betreft het vervangen van asfaltdeklagen. Door (variabel) onderhoud gecombineerd uit te voeren met de realisatie van het project A15 PaSlie wordt de verkeershinder beperkt.


Utiliteitsbouw-projecten

Grand Hotel Maastricht

Door: Wijnen Bouwgroep B.V. (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Bouwonderneming Goevaers & Znn. B.V.
Locatie: Maastricht

Op het terrein gelegen tussen Boschstraat 76 en Batterijstraat 13 t/m 17 wordt het Grand Hotel Maastricht gerealiseerd. Het hoogwaardige hotel in het segment ‘vijf sterren plus’ betreft enerzijds de renovatie van het monumentale pand aan de Boschstraat door collega aannemer Koninklijke Woudenberg en anderzijds de nieuwbouw van het hotel aan de Batterijstraat door Wijnen Bouw en Service B.V. Hiervoor worden enkele panden aan de Batterijstraat (nummers 13 t/m 17) gesloopt, waarna de nieuwbouw met een voor de omgeving unieke verdiept binnenterrein wordt gerealiseerd.

Verbouwing Centre Ceramique

Door: LAUDY Bouw & Ontwikkeling (onderdeel bedrijfsdeelnemer)
In opdracht van: Gemeente Maastricht
Locatie: Maastricht

Een renovatie-project: Verbouwing Centre Céramique en Verhuizing Kumulus Muziekschool. Centre Céramique wordt een ontmoetingsplek, een wonderkamer voor erfgoed, een podium voor fotografie, een coach en aanjager van cultuur in de stad en een talentontwikkelaar voor jong en oud. Om dit te realiseren gaat Centre Céramique verbouwen: Kumulus Muziekschool verhuist naar Centre Céramique. De bibliotheek krijgt een nieuwe indeling en inrichting, het cultureel erfgoed wordt prominenter gepresenteerd in combinatie met de collectie van de bibliotheek, de tentoonstellingen krijgen een nieuwe opstelling en RTV Maastricht krijgt een centrale plek in het gebouw.

 

Wil jij ook een bouwplaats aanmelden? Klik dan hier.
Klik hier voor informatie over de gedragscode van Bewuste Bouwers.