Bewuste Bouwers, beste buren!

Hoe Hendriks de wereld verandert ‘one orange at a time’

De auditors van Bewuste Bouwers bezoeken tientallen bouwplaatsen per jaar. Veel bouwplaatsen zijn netjes op orde, sommigen zetten net dat vernieuwende extra stapje en worden hiervoor beloond met een Best Practice. Regelmatig wordt er eentje uitgelicht zodat ook andere bouwplaatsen hier hun voordeel mee kunnen doen. Deze keer de VID-sinaasappels van Hendriks Bouw & Ontwikkeling, een Best Practice in de pijler ‘Vakmensen’. Op het moment van de audit gold de oude gedragscode nog, de Best Practice is toegekend in de toenmalige pijler Sociaal.

De Best Practice in het kort

Hendriks Bouw & Ontwikkeling heeft net als veel andere bedrijven een cultuurveranderingsprogramma. Wat zo bijzonder is aan het VID programma is de vertaling naar een concreet en tastbaar middel: de sinaasappel. Het gebruik van een gezond en ludiek geheugensteuntje om elke dag bewust bezig te zijn met de kernwaarden, naast een poster of flyer is de reden voor toekenning van de Best Practice.

VID: Verbindend, innovatief en dialooggericht

VID kompasVID 1

Bas Cremers is projectleider en was bij de audit aanwezig. Hij legt uit wat VID precies inhoudt. ”We zijn bijna twee jaar geleden gestart met het bedrijfsbrede project VID. VID staat voor Verbindend, Innovatief en Dialooggericht. Zo willen wij altijd samenwerken, binnen onze eigen organisatie, met onze opdrachtgevers en onder- en nevenaannemers. Het geldt echt voor iedereen dus. De uitgangspunten van VID staan daarom als nummer 1 op de agenda van de functioneringsgesprekken.” Doenja Urlings is al jaren auditor en mysteriebezoeker voor Bewuste Bouwers en merkte direct dat VID werkt. “Ik vond het heel opvallend dat tijdens de audit echt iedereen inbreng had. Ook de medewerker die net bij Hendriks gestart was. Je merkt echt dat VID zijn vruchten afwerpt.”

Van beleid naar concreet en tastbaar middel

Verbindend, innovatief en dialooggericht zijn mooie woorden, maar hoe zorg je er als organisatie voor dat iedereen ook echt weet wat er van hem of haar verwacht wordt? Bas vertelt: “De campagne werd door de directie gelanceerd op de kerstborrel. Iedereen heeft daarna een kompas thuisgestuurd gekregen, dat ook op posters op onze locaties hangt. Met een draaischijf kun je zelf per term zien wat het precies inhoudt. Doordat je het steeds ziet werkt het als geheugensteuntje. Daarnaast zijn we per functiegroep op training geweest.” Een voorbeeld. Dialooggericht is vertaald als “ik vraag door, ik luister zonder waarde oordeel”. Dit is maar een klein deel van de vertaalslag om je een idee te geven. Doenja: “De vertaling van beleidstool naar een heel concreet middel voor alle medewerkers is heel goed gemaakt. Speels, ludiek en heel tastbaar. Dat is een hele kunst, die Hendriks verstaat!”

sinaasappels

Leuk en gezond

VID gaat verder dan papier. Bas: “Het beeldmerk van VID is een sinaasappel. Op alle werklocaties staat altijd een kistje sinaasappels. Die helpen je echt om het gesprek aan te gaan. Als iemand zich niet VID gedraagt tijdens een overleg, kun je bijvoorbeeld een sinaasappel naar hem toerollen over de tafel. Maar ook als je vindt dat iemand zich juist wél VID opstelt, kun je hem een sinaasappel geven. Dan maak je een selfie en die gaat dan rond op intranet. Heel leuk, laagdrempelig en effectief. Je mag de sinaasappels natuurlijk ook opeten, zo zorgen we ook nog voor een ‘gezonde bouwplaats’.”

Goed voorbeeld doet goed volgen

Voor Hendriks is Bewuste Bouwers relatief nieuw. “We deden al veel dingen volgens de gedragscode, omdat wij vinden dat je zo hoort te werken. De gedragscode geeft weer net wat meer handvatten en helpt je om de puntjes op de i te zetten. Het is heel leuk om te zien hoe enthousiast de auditor was over VID. Ook van een ander project, met een andere auditor kregen we een compliment over de VID sinaasappels. Daar zijn we heel trots op.” Tijdens de audit kreeg de uitvoerder de vraag wat hij zelf bijzonder vond aan ‘zijn’ bouwplaats. Doenja: “Hij gaf aan zich te ergeren aan rommel op de bouwplaats. Heel slim heeft hij toen afsluitbare afvalbakken bij iedere trap gezet. Zo kun je altijd op weg naar buiten je afval weggooien. Deze oplossing is niet zo bijzonder dat het een Best Practice is, maar ik vond het wel een hele goede tip voor andere bouwplaatsen. Dus ik deel hem graag!”

Voor meer informatie over deze en andere Best Practices kun je terecht bij coördinerend auditor Bouwe van den Ende via Bouwe.vandenEnde@bewustebouwers.nl.