Bewuste Bouwers, beste buren!

Goed Voorbeeld: Veiligheidsachtbaan Bouwbedrijf Kreeft

Het project Nieuwbouw bedrijfsgebouw Kreeft, uitgevoerd door Bouwbedrijf Kreeft, is onlangs door auditor Henri Meerwijk geaudit. Met een gemiddelde van een 8,0 presteren ze boven de norm van de gedragscode. Naast deze prachtige score, is hier ook een Goed Voorbeeld gesignaleerd: de Veiligheidsachtbaan.

Rood, oranje, groen

De Veiligheidsachtbaan is door Jolle IJkema (uitvoerder), ontwikkeld om aan iedere medewerker en bezoeker uitleg te geven over de veiligheidsaspecten op de bouwplaats. Bij de ingang van de keet van het project hangt een grote banner met de ‘Kreeft Veiligheidsachtbaan’, gebaseerd op de pijlers van Bewuste Bouwers, waarin ook het logo is verwerkt. Het stoplicht staat aan het begin van de achtbaan: voor aanvang werkzaamheden rood; eerst risico beoordelen. Oranje betekent maatregelen nemen en groen betekent start werkzaamheden. Het is een presentatie die elke bezoeker en medewerker moet doorlopen voor men het bouwterrein verder mag betreden. De achtbaan doorloopt de pijlers van Bewuste Bouwers uitgebeeld in pictogrammen, dus voor iedereen herkenbaar (laaggeletterden, anderstaligen etc.)

Trots

Henk Blankestijn (projectleider): “Wij zijn als bedrijf en zeker als projectteam erg trots op de resultaten die in het auditverslag zijn opgenomen. Vooral het Goede Voorbeeld heeft voor extra motivatie gezorgd bij de mensen. We krijgen veel positieve reacties uit de markt. Niet alleen van opdrachtgevers en leveranciers, maar ook van opleidingsbedrijven.”

Meerwaarde Bewuste Bouwers

Het project ‘Nieuwbouw bedrijfsgebouw Kreeft’ is het eerste project dat Bouwbedrijf Kreeft bij Bewuste Bouwers heeft aangemeld. “En zeker niet de laatste!”, aldus Henk. “Bewuste Bouwers heeft voor ons een duidelijke meerwaarde. Onderwerpen waar je soms niet bij stilstaat en er minder verantwoordelijk voor voelt, worden onder de aandacht gebracht. Betrokkenheid en het delen van informatie naar je omgeving zorgt voor begrip. Tevens draagt het bij aan een betere uitstraling van ons als bedrijf en onderscheidt het ons van de markt.”

Meer weten over Bouwbedrijf Kreeft? Check hun website. 

In ons jaarmagazine, dat in februari uitkomt, staan meer Goede Voorbeelden waardoor je je kunt laten inspireren.