Bewuste Bouwers, beste buren!

Goed Voorbeeld: inleven en betrokkenheid tonen

Boele & Van Eesteren - Schoolcampus met zorg Merem

Het project Schoolcampus met zorg Merem – dat uitgevoerd wordt door Boele & Van Eesteren – heeft zich aangemeld bij Bewuste Bouwers en wil daarmee een goede buur zijn voor de omgeving. Net zoals alle bedrijfsdeelnemers, hanteert ook dit project de gedragscode als leidraad. Onlangs is auditor Maartje Brand langs geweest voor een gesprek op locatie om te beoordelen hoe invulling wordt gegeven aan de gedragscode. Los van een goede waardering – op alle vijf de pijlers wordt boven de norm gepresteerd – heeft Maartje ook een Goed Voorbeeld gespot.

Over het project

Sinds september 2017 wordt in Hilversum gewerkt aan de nieuwbouw van een school voor speciaal onderwijs: De Kleine Prins op de locatie van Merem. In dit nieuwe gebouw komt, naast de school voor kinderen van 0-20 jaar, een behandelcentrum voor kinderrevalidatie en een verwarmd zwembad. De school voor speciaal onderwijs heeft een bruto vloeroppervlakte van 5.000 m2 en het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlakte van 900 m2. Naar verwachting zal de zorgcampus in het najaar van 2018 openen.

Hinder beperkt

De bouwactiviteiten vinden plaats op het terrein van Merem zelf, wat inhoudt dat er naast Merem geen andere directe buren aanwezig zijn. Hinder wordt beperkt door zoveel mogelijk prefab aan te voeren, de radio wordt alleen op laag volume toegestaan en er geldt een algeheel rookverbod op het bouwterrein. De toegangsweg tot de bouwplaats is vervroegd geasfalteerd, wat zorgt voor zo min mogelijk vuil op de weg. En via banners op de bouwhekken wordt duidelijk wie het aanspreekpunt is en hoe je deze persoon kunt bereiken. Ook de Bewuste Bouwers-banners hangen op verschillende plaatsen, waaronder de entree en iedereen kan melding maken van mogelijke hinder via verbeterdebouw.nl.

Zoals hierboven opgesomd doet het project veel aan bewustwording en communicatie in de pijler Omgeving. De aannemer heeft zelfs een zeer uitgebreide en informatieve projectwebsite gemaakt waarop de bouwvorderingen via nieuwsberichten, foto’s en een webcam te volgen zijn.

Goed Voorbeeld: inleven en betrokkenheid tonen

Uitvoerder Elton Tromp leeft zich zeer in de omgeving in en verdiept zich in de opdrachtgever, in dit geval Merem. Dat uit zich onder meer in het project ‘Samen bouwen aan onze nieuw school’, wat De Kleine Prins heeft geïnitieerd. Deze school neemt op een ludieke manier alle betrokkenen mee in het hele proces van de nieuwbouw en Elton werkt hierin nauw samen met docenten. Ook komen kinderen regelmatig op de bouwplaats een kijkje nemen waar zij roze kinderhelmen krijgen. Elton werkt veel samen met initiatiefrijke dramadocent en de kinderen komen regelmatig op de bouwplaats om een kijkje te nemen, waar speciale roze kinderhelmen voor hen beschikbaar zijn. Het hoogste punt van de bouw is gevierd met kleuters met door hen zelfgebakken appeltaart. Auditor Maartje: “Hieruit blijkt dat medewerkers van Boele & Van Eesteren zich zeer bewust zijn van de impact van de aankomende verhuizing van De Kleine Prins en de impact die het project heeft op de huidige bewoners van Merem rond het bouwterrein. Dit zien we als een Goed Voorbeeld”.

 

Boele & Van Eesteren - Schoolcampus met zorg Merem