Bewuste Bouwers, beste buren!

Gezichten achter Bewuste Bouwers: Kathy en Annemarie

Bij Bewuste Bouwers zetten we graag bouwplaatsen in het zonnetje. Aan de hand van Best Practices, Goede Voorbeelden of bijvoorbeeld de 2500ste bouwplaats. Nu is het tijd om twee medewerkers in het zonnetje te zetten. Want wie zijn eigenlijk de gezichten achter Bewuste Bouwers? Twee medewerkers van het kernteam waren in november exact een jaar werkzaam voor Bewuste Bouwers: Kathy Westendorp en Annemarie Verschoor. We gaan ze wat beter leren kennen.

Het concept

Kathy is Officemanager in hart en nieren en heeft in november 2018 de overstap gemaakt naar Bewuste Bouwers. Annemarie heeft passie voor het communicatievak en is sinds dezelfde periode actief als Marketing- & Communicatiemanager bij Bewuste Bouwers. Al eerder waren zij collega’s bij De Bouwcampus en Vernieuwing Bouw en nu vormen zij nog steeds een team, maar dan op een andere plek. Beiden zijn enthousiast over het concept van Bewuste Bouwers. Kathy: “Ik ben ervan overtuigd dat, indien de gedragscode wordt toegepast, de bouwplaatsen veiliger, milieuvriendelijker, professioneler, verzorgder en meer omgevingsbewust zullen zijn. Helemaal omdat het uitgaat van de intrinsieke overtuiging in plaats van het opleggen van de overtuiging.”

Bouwprojecten hebben veel impact op de omgeving en de mensen die daar wonen en werken. Annemarie: “Stel je eens voor dat je ’s ochtends de straat niet uit kunt rijden omdat deze open gebroken ligt. En je bent daar niet over geïnformeerd. Aargh, frustratie! Zonde, want als er een briefje in de bus was gestopt, en je je auto ergens anders had kunnen parkeren, had dat een hoop ergernis kunnen voorkomen. Bewuste Bouwers hebben oog voor de omgeving en de communicatie. Geweldig om daar vanuit mijn rol een steentje aan bij te dragen. En als ik onderweg een Bewuste Bouwers-banner tegenkom ben ik mega-trots dat ik daaraan mee werk.”

Geen dag hetzelfde

Voor Kathy is elke dag bij Bewuste Bouwers een grote verrassing. “Alles wat ik doe en gedaan heb hier heeft een bepaalde, nieuwe manier van denken en handelen met zich meegebracht die mij elke dag blij maakt. Ook het werken in een team met mensen met dezelfde overtuiging en professionaliteit, die niet schuwen elkaar scherp te houden, geeft me een ontzettende positieve boost. Daarbij vind ik het een inspiratie om voor Anneke te mogen werken. Bij Bewuste Bouwers is geen dag hetzelfde en geen probleemstelling is hetzelfde. Het is voor mij de meest uitdagende baan die ik tot op heden heb mogen uitvoeren.”

Annemarie houdt ook van de veelzijdigheid in haar werk. “Ook voor mij is geen dag hetzelfde, want er speelt zoveel! Ik klim graag in de pen voor het schrijven van artikelen (over mooie projecten bijvoorbeeld), voor het maken van de nieuwsbrief of voor het jaarmagazine. Ik wil graag zoveel mogelijk laten zien van wat wij doen, maar ook wat alle bewuste bouwers in het land doen. We maken steeds meer gebruik van diverse sociale media en ik vind het onwijs leuk om dat verder uit te bouwen en daar mijn creativiteit op los te laten. Met mijn collega Marco ga ik regelmatig op pad om projectteams te feliciteren met hun Best Practice en ze in het zonnetje te zetten. Mijn werk voer ik voornamelijk uit vanaf ons kantoor in Zoetermeer, maar het is wel heel gaaf om op deze manier het veld in te gaan en op de bouwplaatsen te komen.”

Hoogtepunten

Als we het hebben over de hoogtepunten bij Bewuste Bouwers van afgelopen jaar hoeven de dames niet lang na te denken. Annemarie: “26 november vierden we het tienjarig bestaan van Bewuste Bouwers. En hoewel ik er pas een jaar deel van uit maak, was het wel geweldig om dit jubileum mee te maken. Zo’n mooie groep van BB-relaties bij elkaar met passie voor de sector. Samen terugblikken en vooruit kijken. Ik heb Davina mogen ondersteunen bij het organiseren van dit speciale evenement. Na wekenlange voorbereiding is het gaaf als de dag dan eindelijk zo ver is.”

Davina wordt ook genoemd in de bijzondere momenten van Kathy. “Ik ben zo blij dat we Davina hebben binnengehaald. Zij is een heerlijk open, slim, getalenteerd en gedreven mens die een zeer positieve invloed heeft op mijn eigen creativiteit, maar ook op de rest van het team. Zij helpt ons ook om een enorme professionaliseringsslag te maken op het gebied van de organisatie van onze evenementen, naast natuurlijk al haar noeste arbeid om een ieder van ons te ondersteunen.”

Eigenlijk is het moeilijk kiezen want voor zowel Kathy als Annemarie zijn er meerdere momenten noemenswaardig. Kathy: “Voor mij was ook een hoogtepunt dat diverse bedrijfsdeelnemers en projectdeelnemers zich hebben aangesloten bij Bewuste Bouwers en die voor een deel het positieve gevolg zijn van mijn inspanningen. Daar ben ik heel trots op. Annemarie voegt daar nog aan toe: “Mijn eerste jaarmagazine, het nieuwe handboek, twee edities van het BLVC Café. Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan, want zoals we al zeiden: er gebeurt zoveel!”

Op naar het volgende jaar!

“Tijd om lang stil te staan bij het afgelopen jaar is er eigenlijk niet, want er staan al weer heel veel leuke nieuwe dingen op de planning”, aldus Annemarie. Kathy is heel erg benieuwd hoe het allemaal zal verlopen met de Raad van Advies. “Ik heb ook veel zin in de evenementen het komende jaar. Onze relaties ontmoeten, daarmee van gedachten wisselen. En wat voor Best Practices zullen we dit jaar tegenkomen?” Een ding is zeker: de dames zitten hier op hun plek. Wat wil je ook met zo’n team. Annemarie: “Bewuste Bouwers deelt certificaten uit aan aangesloten bouwbedrijven, maar hoe leuk is het dan dat onze collega’s een certificaat maken omdat we één jaar in dienst zijn. Daar wil je alleen maar mee blijven samenwerken.”

Maak kennis met de mensen achter Bewuste Bouwers

Houd de website in de gaten: Volgende maand een andere medewerker op het podium!