Bewuste Bouwers, beste buren!

Een van de gezichten achter Bewuste Bouwers: Davina Zabala

Wie zijn eigenlijk de personen achter de gezichten van Bewuste Bouwers? Eerder maakten we al kennis met Kathy, Annemarie en Marco. Nu is Davina Zabala aan de beurt! Te midden van deze bijzondere tijd, waarin we elkaar door het thuiswerken minder zien, zou je bijna vergeten dat Davina alweer ruim een half jaar werkzaam is bij Bewuste Bouwers. Bijna, maar niet helemaal natuurlijk. We nemen de tijd om haar voor te stellen. Want ook tijdens deze Coronacrisis is zij volop aan de slag. Wat spreekt haar aan bij Bewuste Bouwers? Welke momenten sprongen er voor haar uit afgelopen tijd? En waar kijkt ze naar uit? Lees verder en leer Davina beter kennen!

“Een bouwplaats is onderdeel van onze samenleving”

Davina is Managementteam ondersteuner bij Bewuste Bouwers. Wat ze dan zoal doet, lees je straks. Eerst vragen we ons af: wat vindt ze zo mooi aan Bewuste Bouwers? “Ik ben trots dat ik als teamlid van Bewuste Bouwers milieubewust en duurzaam bouwen kan ondersteunen. Bewust bouwen lijkt voor iedereen heel vanzelfsprekend. Echter, de impact die een project op de omgeving heeft, is heel groot en dit kan leiden tot vele negatieve factoren en ervaringen. Bijvoorbeeld irritaties die ontstaan als mensen vooraf niet geïnformeerd worden of als geluidshinder heel groot is. De omgeving goed informeren, erbij betrekken en het belangrijkste: rekening houden met elkaar, zouden enorm helpen om van die negatieve factoren een positieve beeldvorming te maken. We zijn met zijn allen, zowel bewust als onbewust, bijna dagelijks met bouwen bezig. Denk hierbij aan het bouwen van nieuwe panden, een carrière opbouwen of groepsbinding. Een bouwplaats is niet een wereld op zichzelf, maar juist onderdeel van onze samenleving. Ten slotte ben ik trots op het feit dat wij een gedragscode hebben, die concrete handvatten biedt om het omgevingsbewustzijn te vergroten.”

Voor iedereen is het een uitdaging om in deze tijd van de Coronacrisis het werk te blijven voortzetten. “In deze bijzondere tijd, waarin bijna iedereen momenteel thuiswerkt, merk je dat bouwplaatsen onder een vergrootglas liggen. Ik vind het heel gaaf om te zien dat Bewuste Bouwers-bouwplaatsen hier rekening mee houden en de overlast nog meer proberen te minimaliseren. In deze tijd moeten we nog meer dan anders rekening houden met elkaar en kunnen bewuste bouwers nog eens benadrukken, dat zij een Beste Buur zijn.”

Organiseren van ontmoetingen

Een bezige bij; dat kunnen we wel stellen over Davina. Haar takenpakket is heel veelzijdig. Denk maar aan het faciliteren van evenementen, bestellingen in behandeling nemen, bouwplaatsen aanmelden, agendabeheer, dagelijks klantcontact en het ondersteunen van communicatie werkzaamheden. “De veelzijdigheid in mijn werk spreekt me enorm aan. Iedere dag ziet er anders uit. Ook mag ik alle bijeenkomsten van Bewuste Bouwers organiseren, zoals de Bewuste Bouwers Boost en BLVC Cafés. Ik vind het tof om via onze bijeenkomsten professionals uit het vakgebied in staat te stellen elkaar te ontmoeten én van elkaar te leren om zo meer verdieping in onderwerpen te krijgen. Door vanuit opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde ervaringen, informatie en visies te delen hopen wij de algehele samenwerking en de onderling bewustwording te stimuleren.

Dat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen, vind ik super gaaf! Verder vind ik het mooi om te ervaren hoe wij een klein en hecht team zijn, dat heel veel bijdraagt aan de sector. Steeds meer bouwplaatsen willen zich bij ons aansluiten en aan de omgeving laten zien dat ze een bewuste bouwplaats zijn. Natuurlijk ben ik elke keer weer heel trots als ik ergens onze bouwhekbanner tegenkom.”

Net in dienst, gelijk een mijlpaal

In de tijd dat Davina werkzaam is bij Bewuste Bouwers is er al een hoop de revue gepasseerd. Wat is haar nu het meeste bijgebleven? “Eén van mijn hoogtepunten is uiteraard 26 november 2019; toen vierden wij ons tienjarig bestaan. Ik werkte in november pas twee maanden bij Bewuste Bouwers, maar om dit toen al mee te mogen maken was geweldig én ik mocht uiteraard deel uit maken van het organisatieteam.

Vooruitblik

Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen voor Davina. “Ze zeggen altijd Time flies when you’re having fun, dat is in mijn geval zeker zo! Ik kijk uit naar de komende tijd en hoop dat ik nog heel lang deel mag uit maken van het Bewuste Bouwers-kernteam. Er staan heel veel mooie bijeenkomsten op de planning. Ik kijk er naar uit om samen met het team deze bijeenkomsten uit te breiden en Bewuste Bouwers als merk verder in de bouwwereld zichtbaar te maken!”

 

2 reacties op “Een van de gezichten achter Bewuste Bouwers: Davina Zabala”

 1. Omayra Berry-Neuman schreef:

  Geweldig Davina!!
  Wat een enerverend en leuk verhaal.
  Ik wens je nog véle jaren van veel werkplezier en sukses in je carrière.
  Als “Yu di Kòrsou” ben ik apetrots op je!
  You go girl, go go go….

  Lieve groet uit Curaçao, Omayra

 2. rebecca m timp schreef:

  Geweldig Davina
  So proud of You
  Stay Save

Geef een reactie