Bewuste Bouwers, beste buren!

(Corona) Communicatie Toolbox

In deze (Corona) Communicatie Toolbox staan praktische hulpmiddelen en inspiratie: voor algemeen gebruik én voor situaties specifiek voor het coronatijdperk. 

Deze toolbox is ontstaan aan het begin van het coronatijdperk, om jullie erop te attenderen extra aandacht te hebben voor de omgeving. Met deze toolbox geven we je een steuntje in de rug. Je vindt hier hulpmiddelen, zoals een flyer die je kunt uitdelen, maar ook de normkaart Corona en tips om de gedragscode in coronatijd toe te passen. Verder ook een bundeling van gepubliceerde artikelen die als inspiratie kunnen dienen. Ook los van corona is aandacht voor de omgeving van belang en daarom delen we graag ook andere tips en inspirerende voorbeelden. 

Mochten wij iets anders voor je kunnen betekenen, wij staan voor je klaar! 
Telefoon: 079 325 24 25 / E-mail: info@bewustebouwers.nl. 

Communicatie – Algemeen

Communicatiemiddelen

Tips 

Communicatie – Corona

Communicatiemiddelen

Normkaart Corona

Tips per pijler van de gedragscode

Portretten: YOU, ME, (VIR)US

Artikelen

Initiatieven van andere partijen

Protocol ‘Samen veilig doorwerken’ >>

Het protocol wordt ondersteund door: Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond.

Helpdesk Corona Bouw & Techniek >> 

De Helpdesk Corona Bouw & Techniek is onderdeel van het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ en een initiatief van diverse partijen. 

VB Groep stelt communicatiemiddelen ter beschikking >>

Extra communicatiemiddelen nodig? VB Groep heeft  o.a. een poster, uitreikkaarten voor bewoners en protocollen voor medewerkers, partners & leveranciers gemaakt en deelt deze graag. Rechtenvrij te downloaden en makkelijk om te zetten in jouw eigen huisstijl.

VORM en Mapiq ontwikkelen Coronapieper voor bouwsector >> 

Maak samen ruimte: ruimte dóór 1,5 meter >> 

VNG, Stadswerk en CROW bundelen met dit initiatief de krachten om gemeenten en andere overheden te ondersteunen bij de vraag hoe uitvoering te geven aan deze opgave. Elke gemeente is anders. Elke situatie is anders. Tegelijkertijd staan gemeenten ook voor vergelijkbare uitdagingen. Door slim kennis te delen hoeven we het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Samen maken we ruimte voor 1,5 meter!

Style Group introduceert textielproducten voor de bestrijding van het coronavirus in hotels, kantoren en woningen >>

Toolbox desinfecterende gel (Veenix) >>