Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Zoutkeetsgracht

Zoutkeetsgracht

Zoutkeetsgracht 114-118
1013 LC Amsterdam


Het plan/werk omhelst de totale renovatie en transformatie van “De Zoutvaten” naar 31 short stay appartementen met de bestemming en gebruik als hotel. Het vijf verdiepingen tellende monumentale pakhuis is gelegen aan de Zoutkeetsgracht dat onderdeel uitmaakt van de Zeeheldenbuurt. De monumentale gevels en elementen aan de binnenzijde van de pakhuizen (o.a. de originele balkenlagen) worden gerestaureerd zoals is vastgelegd in de subsidie regeling. Bij de materiaalkeuze dient in acht te worden genomen dat er sprake is van langjarig intensief gebruik. Daarnaast onderkennen partijen het belang van duurzaamheid en zullen zich inspannen voor de realisatie van een energiebewust gebouw.

Korte omschrijving van het appartement: de appartementen worden hoogwaardig afgewerkt en voorzien van een woonkamer met (minimaal) één slaapkamer die middels schuifdeur(en)/-wand(en) van elkaar te scheiden zijn. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur, berging, sanitair voorzien van een douche, wastafel met gerij en separaat toilet. Ieder appartement zal worden uitgevoerd met voldoende plafondspots en wandcontactdozen. De vloerafwerking zal geschieden middels een witte gietvloer.

Korte omschrijving algemeen: de entree en de centrale hal worden gescheiden middels een glazen pui voorzien van een automatische deur. De centrale hal biedt ruimte aan een balie, lift en trappenhuis (en noodtrappenhuis). De algemene ruimtes in het souterrain worden voorzien van een afvalcontainerruimte met afzuiging en zelfsluitende deuren en een bergruimte voor o.a. opslag van linnen worden gerealiseerd.