Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Zorgcluster Kerckebosch Zeist

Zorgcluster Kerckebosch Zeist

Hoogkanje -
3708 Zeist


ERA Contour ontwikkelt en bouwt een zorgcluster met twee gebouwen, Kwintes en Compartijn. Het ontwerp is van architect Groosman Partners uit Rotterdam.

Kwintes is een organisatie die mensen begeleidt met psychische en psychosociale problemen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Het gaat om 36 bewoners die beschermd wonen in appartementen en groepswoningen. Zij krijgen ondersteuning in hun dagelijks leven op het terrein van gezondheid, huishouden, participatie, sociale relaties en financiƫn.

Compartijn heeft een woonzorgfunctie, waar op kleinschalige wijze hoogwaardige persoonlijke service en zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische gezondheidsproblemen zoals dementie. Dit door een combinatie van uitstekende gezamenlijke voorzieningen, zoals een woonkamer met een gezellige open haard, een woonkeuken, een bibliotheek, buitenterrassen, een wellnessruimte voor persoonlijke behandeling en verzorging en een gastenkamer voor uw familie en vrienden.