Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Renovatie Stationspostgebouw Den Haag

Renovatie Stationspostgebouw Den Haag

Waldorpstraat 5
2521 CA Den Haag


Bouwcombinatie SPG, bestaande uit BESIX en J.P. van Eesteren, realiseert in opdracht van Life makes Sens, het project Stationspostgebouw (SPG).
Het betreft het verbouwen en renoveren van het in 1949 gebouwde PTT Postkantoor in Den Haag. Dit Rijksmonument heeft na de verbouwing een BVO van ca. 30.000 m2. Onder meer worden er tussenverdiepingen geplaatst, wordt er een atrium met vides gemaakt en wordt de gevel gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Het pand krijgt na de verbouwing weer deels de oorspronkelijke bestemming als hoofdkantoor voor PostNL terug. Daarnaast wordt een deel van het kantoor ingericht als co-working space van Fosbury & Sons.
Het pand is gelegen op de hoek Waldorpstraat met Rijswijkseweg, nabij NS-station Den Haag Hollands Spoor. Project Stationspostgebouw vormt het begin van de complete transformatie van het gebied rondom Den Haag HS naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied: Hollands Spoor Kwartier.