Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Renovatie Agaatlaan Leiden

Renovatie Agaatlaan Leiden

Agaatlaan 27
2332 RA Leiden


In opdracht van woningbouwvereniging Portaal, renoveert Bébouw Midreth het appartementengebouw aan de Agaatlaan. Het gebouw herbergt 226 appartementen, verdeeld over 6 verdiepingen. Met een lengte van ruim 280 meter is het één van de langste flatgebouwen van Nederland.

De eerste stap in de renovatie is de asbestsanering. De veiligheid en volksgezondheid zal hierbij voorop staan. Bewoners worden ten alle tijden geïnformeerd over de huidige en toekomstige werkzaamheden.

Het gebouw is na de oplevering Nul-op-de-meter ready. Dit wil zeggen dat de benodigde energie, om de woning te kunnen verwarmen en gebruiken, tot een minimum wordt beperkt.
Om dit te behalen worden alle gevelkozijnen vervangen door driedubbele beglazing.
De kopgevels, de galerijen, de balkons en het dak worden voorzien van extra isolatie. Op het huidige dak wordt een extra staalconstructie, met daarop zonnepanelen geplaatst.

In de woningen worden de badkamers en keukens vernieuwd. De leidingschacht wordt opnieuw opgebouwd, in deze nieuwe schacht worden ook de ventilatiekanalen aangebracht. Tenslotte worden nieuwe warmte-radiatoren aangesloten.
Ons streven is om binnen 20 dagen een woning compleet gerenoveerd te hebben.