Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Oranjekwartier deelplan C Appartementengebouw Maxima

Oranjekwartier deelplan C Appartementengebouw Maxima

Alexiastraat
6641 CW Beuningen


In september 2013 start GiesbersWijchen met de bouw van 30 appartementen en 3 winkels voor Standvast Wonen aan het Amaliaplein in Beuningen. Het appartementengebouw Maxima (deelplan C) is onderdeel van het Oranjekwartier, een stijlvolle nieuwe woonwijk in het centrum van Beuningen (voorheen Centrum-Oost genoemd).

Het centrum van Beuningen is de afgelopen dertig jaar sterk veranderd. Dit was mogelijk omdat het centrum van Beuningen niet is ontstaan vanuit een oud, compact gebouwd dorpscentrum met een heldere structuur. Integendeel, het bestond uit een reeks losstaande boerderijen, een kerk, een smederij, een molen etc. Er was dus ‘ruimte’ voor verandering. De noodzaak tot verandering komt voort uit de enorme groei die Beuningen zelf heeft doorgemaakt naar de huidige 25.000 inwoners. Daarom is tussen 1990 en 2002 het winkeloppervlak in het centrum verdubbeld. Verder zijn een bibliotheek en 80 woningen (maisonnettes boven winkels) gebouwd en is de openbare ruimte in het centrumgebied geheel heringericht. Aan de oostzijde van het centrum was een zone gelegen die nog niet aangepakt is, ook wel het Oranjekwartier genoemd. Dit deel van het centrum is toe aan een kwaliteitsimpuls, de eerste resultaten hiervan zijn inmiddels zichtbaar.

Alle appartementen in het woongebouw Maxima worden bereikbaar via een trap of lift en hebben een woonkamer van minimaal 35 m2, open keuken, 2 slaapkamers, badkamer, toilet, berging en balkon. Het woongebouw beschikt over afgesloten ondergrondse parkeerplaatsen. Er is een fietsenberging op de begane grond. Naar verwachting bedragen de huurprijzen vanaf € 775 (exclusief servicekosten). Op de begane grond komen commerciële ruimten.