Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Museum de Fundatie

Museum de Fundatie

Blijmarkt 18-20
8011 NE Zwolle


Omschrijving:
Museum de Fundatie gaat zijn vestiging Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle uitbreiden. De behuizing van Museum de Fundatie aan de rand van de Zwolse binnenstad, is te klein geworden om de tentoonstellingen, eigen collecties en de bezoekers, met name groepen en scholen, adequaat ruimte te bieden. Omdat het pand prachtig is en ideaal ligt aan het cultuurplein Blijmarkt tegenover Theater Odeon en Filmtheater Fraterhuis heeft Museum de Fundatie Henket & Partners gevraagd een haalbaarheidsonderzoek te verrichten naar mogelijke uitbreidingen van dit rijksmonument.

Zowel de Gemeente Zwolle als de Provincie Overijssel zijn betrokken bij de begeleiding van dit ontwerp. De Provincie Overijssel heeft 5 miljoen euro gereserveerd in zijn meerjarig investeringsprogramma om een uitbreiding mogelijk te maken.

De uitbreiding is een ellipsvormige constructie op het dak, door de grote glaspartij aan de noordkant lijkend op een oog. Museum de Fundatie is enthousiast over de architectonische kwaliteit van de studie. Ook roemt het museum de enorme flexibiliteit van de nieuwe zalen. Het museum is ervan overtuigd dat er met de realisering van de plannen een cultureel/museaal landmark van internationale allure in Zwolle en Overijssel zal ontstaan.