Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Mariendaal Centre of Excellence

Mariendaal Centre of Excellence

Utrechtseweg 310
6812 AR Arnhem


Nieuwbouw kantoorgebouw MCE in Arnhem
De Bouwcombinatie BAM Giesbers v.o.f. is op 6 juni 2011 gestart met de realisatie van het Kantoorgebouw Mariƫndaal Centre of Excellence (kortweg MCE) in Arnhems Buiten, gelegen aan de rand van het centrum van Arnhem, nabij Oosterbeek. Het architectenbureau GROUPA heeft het kantoorgebouw ontworpen in opdracht van BAM, Giesbers en TCN. Deze drie bedrijven vormen samen de ontwikkelcombinatie BGB.
Het pand zal dienen als hoofdkantoor voor netwerkbeheerder TenneT. Dit Nederlandse bedrijf is de eerste grensoverschrijdende netwerkbeheerder in Europa. TenneT heeft 20.000 km aan hoogspanningsverbindingen en 35 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland. Op dit moment is TenneT gehuisvest in drie panden op Arnhems Buiten. Om de groei van de organisatie goed en efficiƫnt op te vangen koos TenneT voor de nieuwbouw MCE, waarvoor een huurcontract van 15 jaar is gesloten.

Projectomschrijving
De nieuwbouw wordt gerealiseerd voor de belegger Ping Properties, die het gebouw met een huurcontract van 15 jaar aan TenneT verhuurt.
Het gebouw is een ontwerp van Architectenbureau GroupA uit Rotterdam.
De kenmerken van het gebouw: het pand heeft een totale bruto vloeropperlvak van 34.000 m2. De begane grond bestaat uit een entree, een restaurant, een keuken, diverse vergaderzalen en facilitaire ruimtes, de vierlaagse kantoorruimte heeft een oppervlakte van 16.000 m2 en is bestemd voor 1.200 werkplekken. De tweelaagse parkeergarage heeft een oppervlakte van 11.000 m2 en is bestemd voor 350 parkeerplaaten.
De open binnentuin is voorzien van natuursteen, tegelpaden en natuurlijke begroeiing passende bij het open landschap. De buitengevel bestaat uit gemetselde vlakken, gerealiseerd met een dubbelgesmoorde groen/grijze Deense steen, aluminium gevelpuien en horizontale aluminium gevelbanden met zonwering en de binnengevel bestaat uit stucwerk op isolatie en verdekte aluminium puien.
De bouw is gestart op 6 juni 2011 en de oplevering zal medio 2013 plaatsvinden.