Bewuste Bouwers, beste buren!


Bewuste Bouwers > Bouwplaatsen > Brede School Mill

Brede School Mill

Langeboomseweg 3
5451 JH Mill


De opdracht omvat het ontwerp en de nieuwbouw van een brede school. In de behoefte van twee scholen, een kinderdagverblijf en een centrum voor jeugd en gezin wordt in een plan voorzien. Van de vijf uitgenodigde partijen behaalde GiesbersWijchen in combinatie met architectenbureau Mecanoo de beste score op de gunningscriteria gebruikskwaliteit, duurzaamheid, prijs, ruimtelijke architectuur en beeldkwaliteit.

Zaken die er toe doen

Tijdens het D&C-proces denken wij met de gemeente, adviseurs en de gebruikers na over de functie van het gebouw nu en in de toekomst. Dit denken gaat een grote stap verder dan de bekende vormen van aanbesteden. Wij verdiepen ons in de verschillende en overeenkomstige belangen en wensen van de gebruikers en vertalen die nauwkeurig in het ontwerp. Via docstream hebben alle gebruikers en ontwerpende partners inzicht in de verschillende ontwerpstadia.

Het uitgangspunt van het installatieconcept is een goede energieprestatie en een hoge mate van duurzaamheid gekoppeld aan gebruikskwaliteit. In de ontwerpfase dragen wij hiervoor mogelijkheden aan om nog beter aan te sluiten op de wensen van gemeente en gebruikers.

Voor een laag energieverbruik is het noodzakelijk om onnodig verlies van energie te voorkomen. De gebouweigenschappen zoals oriëntatie en de toepassing van energiezuinige elementen zijn van invloed op het binnenklimaat door invloed van buiten. Op dit project wordt een GPR-score van 8,1 gehaald ten opzichte van de ambitie van 6,5.

Het ontwerp is perfect ingepast in zijn omgeving. Compact om het open landschap niet onnodig aan te tasten en stoer, zodat het gebouw zich voegt naar de landelijke omgeving.