Bewuste Bouwers, beste buren!

BLVC Café 10 oktober 2019

Houthavens Amsterdam - Fotocredits: Your Captain Luchtfotografie

Op zo’n twee kilometer ten westen van Amsterdam Centraal, tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, verrijst een duurzame woonwijk: de vernieuwde Houthaven. De gemeente Amsterdam en een groot aantal ontwikkelaars en aannemers zijn hier hard aan het werk om woningen, bedrijfsruimtes en voorzieningen te realiseren. Hoe gaat de gemeente Amsterdam om met BLVC-plannen op deze dynamische locatie? En wat levert het de verschillende partijen op?

In samenwerking met het Programmabureau Houthaven Amsterdam organiseert Bewuste Bouwers op donderdag 10 oktober het BLVC Café.

Met je voeten in de klei

Franke Smidstra (omgevingsmanager Houthaven, gemeente Amsterdam) neemt ons tijdens het BLVC Café mee op reis. Hij vertelt hoe de gemeente hier te werk gaat én we gaan letterlijk op pad; tijdens een rondleiding door de Houthaven kun je zelf ervaren hoe hier wordt omgegaan met de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie.

Bouwlocatie als werkplek

Tijdens de bouw is de bouwlocatie ook te kenmerken als werkplek waar alle disciplines samen komen. Maar hoe ziet zo’n werkplek er dan uit? En waar hoort deze zoal aan te voldoen? Wim Pullen, directeur Center for People and Buildings, neemt ons mee op een bijzondere verkenning. Het Center for People and Buildings is een kenniscentrum dat zich richt op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving.

Programma

Het programma van het BLVC Café ziet er als volgt uit:

15:30 Inloop
16:00 Welkomstwoord door Anneke Witte (directeur Bewuste Bouwers)
16:05 Presentatie Programmabureau Houthaven, Franke Smidstra (omgevingsmanager)
16:30   Rondleiding Houthaven
17:15 Pauze
17:30 Presentatie Center for People and Buildings, Wim Pullen (directeur)
18:15 Samenvatting & Afsluiting
18:30   Borrel met een hapje & drankje
19:15 Einde


Ben jij erbij?

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: info@bewustebouwers.nl.

Bereikbaarheid & routebeschrijving

Het BLVC Café vindt plaats in de Brede School in de Houthavens.
Adres: Revaleiland 1, Amsterdam. Hier vind je een routekaart en overzichtsfoto.

  • Kom je met de auto? Je kunt parkeren op de Houthavenkade of ter hoogte van de groenstrook bij de Kiss & Ride. Let op: het is betaald parkeren.
  • Kom je met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushalte is Spaarndammerstraat. Vanaf treinstation Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk kun je bus 22 of 48 naar deze halte nemen.

Op de luchtfoto is te zien waar de ingang van de Brede School zicht bevindt.

Meer informatie?  

Voor meer informatie over het BLVC Café kun je contact opnemen met Annemarie Verschoor, marketing- & communicatiemanager Bewuste Bouwers, a.verschoor@bewustebouwers.nl.