Bewuste Bouwers, beste buren!

Bewuste Bouwers verwelkomt vier nieuwe auditors/mysteriebezoekers

Audit Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers heeft verspreid over het land auditors/mysteriebezoekers. Zij bezoeken, aangekondigd of onaangekondigd, aangemelde bouwplaatsen en beoordelen hoe het project invulling geeft aan de vijf pijlers uit de gedragscode. Met de stijging van het aantal projectaanmeldingen, op plaatsen verspreid door heel Nederland, was het een logische stap om nieuwe auditors/mysteriebezoekers te verwelkomen. Allen met een fascinatie voor bouwprojecten en de ambitie de bouw te stimuleren en te verbeteren. We stellen ze graag aan je voor!

Eric van Duyvenvoorde

Regio: Amsterdam

Tips & trucs

Eric heeft veel ervaring als auditor en mysteryshopper in verschillende branches, zoals bij autoleveranciers, hotelketens, bouwmarkten en onderwijsinstellingen. Daarbij staat service en veiligheid hoog in het vaandel. “Ik controleer niet alleen, maar geef ook tips en trucs om als organisatie nog beter te worden dan ze al zijn.”

De helpende hand bieden

“Bij Bewuste Bouwers kan ik mijn kennis en kunde verder doorgeven aan bouwsector. Zo heb ik inmiddels ervaren dat bouwbedrijven te maken hebben met veel regels waardoor ze zelf door de bomen het bos niet meer zien. Wat te doen bij geluidsoverlast, veiligheid of hoe om te gaan met het milieu? Bewuste Bouwers helpt deze bedrijven naar het vinden van de juiste oplossingen en ook met het bewust worden dat alles goed geregeld moet zijn. Ik kijk er naar uit om de bouwplaatsen te bezoeken!”

Yvonne Zijp

Yvonne Zijp

Regio: Utrecht/Flevopolder

Alleen samen met de medewerkers kun je het beste resultaat behalen

Yvonne haar interesse in de bouw en infra is ruim twintig jaar geleden gewekt, toen zij een baan kreeg bij een opleidingscentrum in de weg- en waterbouw. Er kwam een breed scala aan beroepen voorbij. Zij vond het reuze interessant en was dan ook regelmatig op de werkplek te vinden. “Ik vind het heerlijk om buiten rond te lopen, contact te hebben met mensen en te ervaren hoe zaken in zijn werk gaan. Ik ben in 2015 mijn eigen bedrijf in vertrouwenswerk en organisatiemanagement gestart. Mijn missie is om helder advies en kwalitatieve en adequate begeleiding te bieden. Ook werk ik parttime als KAM-coördinator bij een ingenieursbureau. Hier houd ik me bezig met belangrijke onderwerpen als veiligheid, milieu, kwaliteit en vakmanschap. Ik werk vanuit de overtuiging dat je alleen samen met de medewerkers het beste resultaat kan bereiken, weten wat er speelt en ze zoveel mogelijk betrekken bij het beleid.”

Bouwplaats en omgeving komen dichter bij elkaar

“Ik vind het mooi dat Bewuste Bouwers zich naast de bouwplaats ook richt op de omgeving.” De manier waarop Bewuste Bouwers de bouw bewust wil maken en concrete handvatten wil bieden hoe er met oog voor de omgeving, het milieu, veiligheid en met minder hinder gewerkt kan worden, spreekt Yvonne zeer aan. Yvonne denkt graag mee met de uitdagingen van bouwplaatsen. “Het is belangrijk de omgeving en de bouwplaats met elkaar kennis te laten maken en de communicatie op gang te brengen. Door open te staan voor elkaar ontstaat meer begrip. Heel gaaf om mee te kunnen werken aan de bewustwording in de bouw en deze ontwikkeling van dichtbij mee te maken.”

Peter Assink

Peter Assink

Regio: Randstad/Groene Hart

Interesse voor de bouw

Peter heeft eerder bij diverse Certificatie Instellingen als auditor/projectleider gewerkt. “Ik heb ruime ervaring opgedaan als onder andere adviseur voor en bij diverse adviesbureaus en bedrijven. Overigens altijd kwaliteit en/of bouw gerelateerd. De zelfstandigheid geeft me ook de ruimte om me als fotograaf verder te ontwikkelen.”

Meedenken in de relatie tussen bouwteam en omwonenden

De vacature voor auditor/mysteriebezoeker bij Bewuste Bouwers bleef op social media bij Peter niet onopgemerkt. “Wat me hierbij aantrok was de positieve insteek en mee te mogen denken om samen met het bouwbedrijf te kunnen werken aan verbetering. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn nieuwe functie een positieve rol te kunnen spelen in de relatie tussen omwonenden en het bouwteam op de bouwplaats. Daarbij vind ik sowieso het hele bouwproces interessant. En op deze manier kom je nog eens ergens, waar je anders alleen maar van buiten de poort naar mag kijken.”

Kara Bost

Kara Bost

Regio Limburg

Van kinderwagens tot bouwplaats

Kara is van origine industrieel vormgever en is jaren als ontwerper en projectleider werkzaam geweest in de internationale kinderwagenbranche. De laatste jaren is ze steeds meer ‘afgedwaald’ van het ontwerpen en bestond haar hoofdtaak uit de volledige financiële en commerciële sturing van een zelfstandige BV en management-lid van de moedermaatschappij. “Nu run ik met veel passie, plezier en trots al ruim twaalf jaar mijn eigen administratie- en belastingadviesburo en ben ik halverwege de driejarige post HBO opleiding tot Register Belastingadviseur. Daarnaast ben ik als senior FA verbonden aan ONS Onderwijsbureau, waarbij wij scholen en schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs ondersteunen op het gebied van de administratieve dienstverlening, salarisadministratie, management informatie en advies.”

Steentje bijdragen aan de samenleving

“Ik ben al jaren geïnteresseerd in de bouwwereld en architectuur, het verwerven van heden en verleden in de bouwwereld en de maatschappelijke positie van bouwprojecten binnen hun omgeving. Mede door de huidige situatie heb ik gemerkt dat ik graag meer wil betekenen voor de maatschappij en ook op een andere manier onderdeel wil uitmaken van de samenleving.” De gedragscode en met name het aspect van gezamenlijk zorgdragen voor een beter leef- en werkmilieu zijn punten die Kara sterk aanspreken. “Ik denk dan ook dat ik als auditor met mijn eerlijkheid, openheid en voorliefde voor wet- en regelgeving een positief steentje kan bijdragen aan de samenleving. Ik kijk uit naar de gesprekken op de bouwplaats om gezamenlijk zorg te dragen voor een goed verloop van hun bouwproject. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar de voor mij nog onbekende wereld van de bouw en verheug me op het feit om een gebied van bouwplaats tot eindproject te zien ontwikkelen en groeien.”

Wij kijken uit naar een plezierige en succesvolle samenwerking met onze nieuwe collega’s. Benieuwd wie de andere auditors/mysteriebezoekers zijn? Kijk dan hier.