Bewuste Bouwers, beste buren!

Bewuste Bouwers Boost ‘op z’n Rotterdamst’ bij RauwCC

RauwCC - Bewuste Bouwers Boost

De jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost (BBB) van 21 januari a.s. staat in het teken van communicatie, een belangrijk onderdeel van omgevingsmanagement. Het is niet alleen een breed begrip, maar ook een vak. Daarom hebben we voor deze deelnemersbijeenkomst een interessante locatie en partner gevonden: RauwCC.

Verschil maken met communicatie

Bij Bewuste Bouwers zien wij – op basis van de verslagen die worden gemaakt na de audits en mysteriebezoeken – hoe goede communicatie met de omgeving en op de bouwplaats een enorm verschil maakt. Maar hoe doe je dat nu, hoe pas je communicatie toe en via welke kanalen? Wat is er nodig om de bouwperiode voor alle betrokkenen zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen?

Dat begint bij het in kaart brengen van de mogelijke hinder die door het project wordt veroorzaakt. En door de mogelijkheden te bespreken om die hinder te minimaliseren. Gaat dat over de toegankelijkheid van de locatie voor het bouwverkeer, voor bezoekers? Aan welke regels hebben bezoekers zich op en rond de bouw te houden? Hoe worden materiaal en materieel opgeslagen en hoe wordt de boel afgesloten? Welke risico’s loopt de omgeving? En hoe waarschuw je de omgeving vooral ook tijdig voor bijvoorbeeld te verwachten geluidsoverlast?

BBB in de wereld van communicatie

Er zijn vele middelen beschikbaar die we kennen, maar ook middelen die we niet gewend zijn in te zetten. Om daar een goed beeld bij te krijgen, haken we voor deze Bewuste Bouwers Boost aan bij een wereld die niets anders doet dan communiceren, en daarmee informeren, verleiden, vertrouwen opbouwen en een sterk merk neerzetten. Bewuste Bouwers kan zo’n sterk merk zijn. Onze bedrijfsdeelnemers willen laten zien dat ze er alles aan doen om de hinder zo veel als mogelijk te minimaliseren en een goede relatie met de omgeving te onderhouden gedurende de hele looptijd van het project.

Bouwen aan een sterk merk bij RauwCC

Samen bouwen aan een sterk merk, dat is de uitdaging van de komende Bewuste Bouwers Boost met interessante cases en natuurlijk de uitreiking van de Best Presterende bouwprojecten van 2018. We ontvangen onze bedrijfsdeelnemers graag bij RauwCC in Rotterdam en gaan ‘op z’n Rotterdamst’ aan de slag met het thema communicatie.