Header
---

Winactie | 3 x robuuste veiligheidslaarzen van Grisport

Grisport, de Italiaanse producent van handgemaakte schoenen, geeft Bewuste Bouwers drie paar laarzen Ranger Hound S3 om weg te geven. Wat we daarvoor vragen is antwoord op deze vraag:

“Wat is in 2019 nodig om een bouwplaats bewust te maken van zijn omgeving?”

Mail jouw antwoord voor 6 december naar b.vanbaarsel@bewustebouwers.nl en maak kans!

Lees verder

---

Bouwen + biodiversiteit = natuurinclusief bouwen

We hebben het hier over een prijsvraag. Een droom. En een initiatief van onder andere DuurzaamDooor, onze samenwerkingspartner NL Greenlabel, Wageningen University & Research, AM en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook een aantal bouwers staat aan de wieg van dit idee.

Lees verder

---

Bewuste Bouwers Boost 'op z'n Rotterdamst' bij RauwCC

De jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost van 21 januari a.s. staat in het teken van communicatie, een belangrijk onderdeel van omgevingsmanagement. Het is niet alleen een breed begrip, maar ook een vak. Daarom hebben we voor deze deelnemersbijeenkomst een interessante locatie en partner gevonden: RauwCC.

Lees verder

---

Goed Voorbeeld: meisje wordt in het zonnetje gezet door bouwer

Op Verbeterdebouw.nl kwam afgelopen week een klacht binnen over de hoeveelheid afval op het parkeerterrein bij de bouwplaats. ‘Werknemers die in de auto ontbijten of lunchen gooien het afval vervolgens in de berm,’ vertelt de mevrouw die de melding maakt. Haar dochter van tien jaar ruimt twee keer per maand daar de boel op en komt met gemiddeld twee volle vuilniszakken blikjes, plastic bekertjes en ander afval thuis. Dit is hoe Aalberts Bouw de melding in behandeling nam... 
Lees verder

---
---

Op de mat: Chocoladeletter & Gedicht

Bedrijfsdeelnemers van Bewuste Bouwers worden door de Sint en zijn Pieten verrast met wat lekkers. En, heel toepasselijk ook met een gedicht…

Lees verder

---

Wist je dat ...

... er op dit moment 394 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 2.200 bouwprojecten aangemeld, alleen in 2018 al meer dan 300.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie en bestel! Bestellingen worden na de bouwvak geleverd.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je Goede Voorbeelden en Best Practices kunt halen uit het Jaarmagazine?

---

Om niet te vergeten

24 dec - 1 jan         Bewuste Bouwers gesloten
15-18 januari          Infratech - Rotterdam Ahoy
21 januari               Bewuste Bouwers Boost - RauwCC
4-8 februari             Bouwbeurs - Jaarbeurs Utrecht

---
---