Header
---

Zoektocht naar circulaire materialen begint dicht bij huis 

Het duurzaam kenniscentrum Biosintrum is onderdeel van Ecomunitypark in Oosterwolde: een ecologisch werklandschap dat het duurzaamste bedrijfspark van Nederland moet worden. En dat betekent dat zowel het uiteindelijke Biosintrum als de bouwplaats aan de hoogste BREAAM-eisen moesten voldoen. Lees hier hoe het project bij 17 lokale partijen hun circulaire materialen haalde. We zien dat als een Best Practice, dus doe er ook je voordeel mee!

Lees verder

---

Auditor René Scheenaard: "De bouw is als een festival"

De bouw is een fase in de cyclus van een gebouw, maar keert ook terug bij renovatie en herontwikkeling. Er spelen altijd verschillende belangen door elkaar waar rekening mee moeten worden gehouden.

Je zou de bouw kunnen zien als een festival. Het komt en gaat. 

Lees verder

---

Bouwen midden in het drukste gebied van Nederland; hoe doet BAM Infra dat?

Terwijl Schiphol zich voorbereidt op de toekomst, draait de luchthaven natuurlijk gewoon door. De bouwbedrijven die de nieuwbouw mogen realiseren, staan daarmee voor een uitdaging. Hoe voer je in die drukke omgeving een bouwproject uit zonder de omgeving en het (vlieg)verkeer te hinderen? BAM Infra Projecten gaat hier tot het uiterste om veilig en zonder overlast het terrein gereed te maken voor de bouw van de nieuwe terminal.

Lees verder

---

Auditor Jenny Smets:
"We leggen de lat hoger"

Auditors komen op veel verschillende bouwplaatsen, van groot tot klein, van stedelijk tot industrieel gebied, van utiliteit- en woningbouw tot grond-, weg- en waterbouw. Hierdoor kunnen zij snel schakelen en meedenken met de uitdagingen van de bouwplaatsen die ze bezoeken. Jenny Smets: "Elke keer leggen we de lat een stukje hoger. Zo groeit niet alleen onze gebouwde omgeving maar ook onze kennis en kunde."

Lees verder

---
---

Maak kennis met auditor Meinke Schouten

"Als auditor kan ik zorgen voor het delen van kennis over hoe je de gedragscode Bewuste Bouwers in de praktijk brengt. Met altijd het uitgangspunt: een Bewuste Bouwer is ook een duurzame bouwer."

Lees verder

---

Kom je ook naar #SMWNL? 

Het Rotterdamse communicatiebureau RauwCC nodigt onze bedrijfs- en projectdeelnemers uit voor Social Media Week Holland #SMWNL van 14 tot en met 16 november, en geeft daarbij 25% korting per ticket. Het congres in COMM, museum voor communicatie te Den Haag biedt bedrijven de nieuwste inzichten en trends op het gebied van marketing, communicatie, social media, technologie en innovatie.

Lees verder

---

Wie is auditor Patricia Engelbert van Bevervoorde?

Waar komt de passie vandaan bij onze auditors, waarom willen ze met de hakken in de klei, in gesprek met de omgeving en hebben ze een zesde zintuig als het gaat om de gedragscode van Bewuste Bouwers?

Patricia Engelbert: "Ik kijk naar hoe overlast tijdens de realisatie van projecten kan worden voorkomen of verminderd voor de omgeving en hoe het project veiliger en duurzamer kan worden. En, niet onbelangrijk, dat mensen deze projecten gaan ‘omarmen’. In plaats van een last, wordt een project dan een lust.”

Lees verder

---

Wist je dat ...

... er op dit moment 394 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 2.200 bouwprojecten aangemeld, alleen in 2018 al meer dan 300.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie en bestel! Bestellingen worden na de bouwvak geleverd.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je Goede Voorbeelden en Best Practices kunt halen uit het Jaarmagazine?

---

Om niet te vergeten

24 - 28 december    Bewuste Bouwers gesloten
15-18 januari          Infratech - Rotterdam Ahoy
21 januari               Bewuste Bouwers Boost
4-8 februari             Bouwbeurs - Jaarbeurs Utrecht

---
---