Header

Door bouwbedrijven in alle sectoren is dit jaar veel werk verricht; het was druk voor velen. Ook voor 2018 staat de uitdaging klaar om op het juiste moment personeel en materiaal beschikbaar te hebben.

Bij Bewuste Bouwers is de master planning voor het aankomende jaar gereed. Zo kunnen we alle projecten op tijd bezoeken en sluiten de Bewuste Bouwers Boost en het BLVC Café goed aan op de praktijk.

Maar nu gaan we eerst genieten van het kerstreces en wensen we je hele fijne feestdagen en alvast een bewust 2018 toe.


Ilja Werkhoven
Directeur Stichting Bewuste Bouwers

---

Gesloten tijdens de feestdagen? Zo zorg je voor bereikbaarheid


Voor de beheerders van de accounts van Verbeterdebouw.nl is het verstandig even goed te kijken wie in de vakantieperiode het aanspreekpunt is. Wellicht dient een andere collega toegevoegd te worden aan het project zodat meldingen bij hem of haar terechtkomen? We hebben alle vragen en antwoorden hieromtrent even voor je opgesomd.

---

Wat betekent aansluiting bij Bewuste Bouwers? 

Aansluiting bij Bewuste Bouwers betekent zichtbaar verantwoordelijkheid nemen. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers laten zien dat zij zich bewust zijn van de impact die een bouwproject heeft op de omgeving. De buurt, de wijk, de veiligheid van de vakmensen ter plaatse, maar vooral ook de veiligheid en gezondheid van omwonenden. 

Lees verder

---

Hoe de bouwplaats schoner kan

Bouwmachines zijn vies en stoten veel CO2 uit. Dat moet allemaal schoner, vindt Bramske van Beijma van bouwbedrijf BAM, zo meldt zij aan NRC. 'Is de ergste vervuiler op een bouwplaats een asfaltfreesmachine misschien, met die grote, warme, stinkende dieselmotor? Of een tweetakt-trilstamper, die in z’n eentje de uitstoot van 28 auto’s heeft en waar de bouwlui hoofdpijn van krijgen? Of een kraan, zo’n oude waar nog geen enkele uitstootlimiet voor bestaat.'

Lees verder

---

Nico de Vries: "Nergens wordt zo concreet samengewerkt als in de bouw"

Wie zijn de mensen achter de schermen van Bewuste Bouwers? In deze rubriek leer je iedereen, en daardoor ook Bewuste Bouwers, beter kennen. Deze keer maak je kennis met bestuurslid Nico de Vries, die we met name kennen van zijn opmerkelijke carrière bij de Koninklijke BAM Groep en tegenwoordig onder meer tegenkomen als voorzitter van het dagelijks bestuur van De Bouwcampus."

Lees verder

---

 

Reminder: download de certificaten van 2017

Download dit jaar nog de certificaten van 2017. Vanaf 1 januari 2018 kan dat niet meer; vanaf dat moment gaan de certificaten van 2018 automatisch online. Ga naar bewustebouwers.nl/bouwplaatsen en zoek het project op. Naast de adresgegevens en de naam van de betrokken bouwer staat het certificaat voor dit project. Je kunt de PDF direct bekijken en downloaden.

De certificaten van 2017

---

Best Presterende Bouwplaatsen worden bekendgemaakt tijdens de Bewuste Bouwers Boost

Op 22 januari 2018 organiseren we de jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost. Het doel van deze jaarlijkse is dat iedereen weer nieuwe inzichten verkrijgt, actief meedenkt en kennis deelt over een bepaald thema. Ook worden tijdens de bijeenkomst de Best Presterende Bouwplaatsen van 2017 bekendgemaakt.

Lees hier welke dat waren in 2016.

---

Vijf voordelen van een Bewuste Bouwer

Honderden Bewuste Bouwers laten met goede voorbeelden zien dat zij keihard werken aan een beter imago. Voor henzelf en voor de sector. De vraag die we nu centraal stellen: ‘waarom zou jij een Bewuste Bouwer moeten zijn’. Oftewel: what’s in it for you om je aan te melden bij Bewuste Bouwers? We hebben de belangrijkste redenen voor je opgesomd.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... er op dit moment bijna 400 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers bijna 2.000 bouwprojecten aangemeld.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je goede voorbeelden en best practices kunt halen uit het Jaarverslag 2016? Bekijk ze hier! En we zijn nu al druk met de voorbereidingen voor het Jaarmagazine van 2017!

... je inzage krijgt in het bestuurlijk jaarverslag met informatie over de behaalde resultaten, de werkwijze van het bestuur en het gevoerde beleid van de directie?

---

Om niet te vergeten


22 januari               Bewuste Bouwers Boost

4 april                     BLVC Café - K.W.-Plein te Den Haag

---
---