Header

Deze week kunnen we de 1.750e Bewuste Bouwer welkom heten en daar zijn we trots op! Niet alleen zien we steeds meer 'Beste Buren' verspreid over het land, ook ontvangen we meer meldingen via verbeterdebouw.nl en de VerbeterDeBouw App. De redenen? Lees ze hieronder. 

Aandacht voor de omgeving speelt een steeds belangrijkere rol. Zo meent ook onze nieuwste bedrijfsdeelnemer Goldbeck Nederland. Tijdens het BLVC Café dat op 5 oktober plaatsvindt in het Stadhuis in Utrecht, kom je hier nóg meer over te weten en dan met name gericht op de L van 'Leefbaarheid'. Meld je snel aan!  

Lees hier weer de ins & outs van onze Bewuste Bouwers en raak geïnspireerd door cases, goede voorbeelden en inzichten uit de praktijk.

Ilja Werkhoven
Directeur Stichting Bewuste Bouwers

---

Meld je aan voor het BLVC Café in Utrecht


Het vijfde BLVC Café staat deze keer in het teken van Leefbaarheid. Naast een plenaire sessie kun je ook op 5 oktober a.s. in het Stadskantoor Utrecht drie workshops volgen over dit thema. Vervolgens kun je verder doorpraten en netwerken tijdens de borrel.

Meld je hier aan

---

Eenvoudige visual maakt planning inzichtelijk voor alle betrokkenen 

Vanaf de beginfase is een specialist bewoners- en klantcommunicatie van Jongen-Meulen betrokken bij het project 'Verbouwing Kantoor Waterschap Limburg’. Alle omgevingscommunicatie wordt door de aannemer zelf gedaan. De frequentie van brieven is hoog en de toon is uitnodigend. Een goed voorbeeld is het terugkerende 'Jip-en-Janneke-' planningsschema. 

Lees verder

---

Stijging aantal meldingen via Verbeterdebouw.nl

Omwonenden en voorbijgangers kunnen meldingen over aangesloten projecten plaatsen op de website verbeterdebouw.nl en via de VerbeterDeBouw App. Deze onafhankelijke platforms worden steeds vaker gebruikt. We merken dat het ervaren wordt als een laagdrempelige manier van contact opnemen met het project.

Lees verder

---

Goldbeck Nederland: “Ik draag de gedragscode graag uit aan andere uitvoerders”

“Wij hebben een bepaalde standaard waar we voor staan, passend bij onze visie om bewust te zijn van onze omgeving en rekening te houden met zowel buren, voorbijgangers als medewerkers. Bij veel projecten is tegenwoordig BREEAM vereist, en daar past de gedragscode van Bewuste Bouwers heel goed bij,” vertelt hoofduitvoerder Bas Hopmans

Lees verder

---

Zeven omleidingsborden met een knipoog

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome. En zo zijn er ook vele manieren om mensen te ‘bewegen’ of juist ‘af te remmen’ om een veiliger situatie te creëren rond een bouwplaats. Zie hier een paar doeltreffende voorbeelden!

Lees verder

---

Mooi, zo'n nieuwe app, maar hoe werkt het eigenlijk?

Wat is er veranderd aan verbeterdebouw.nl en hoe werkt de VerbeterDeBouw App; hoe kan je een melding plaatsen of juist afhandelen, hoe voeg je gebruikers toe aan je project?


Dit en meer lees je in de overzichten met veel gestelde vragen:

>> Inloggen account project aanmelden – veel gestelde vragen

>> Een nieuwe melding plaatsen – veel gestelde vragen

 

---

Vijf voordelen van een Bewuste Bouwer

Honderden Bewuste Bouwers laten met goede voorbeelden zien dat zij keihard werken aan een beter imago. Voor henzelf en voor de sector. De vraag die we nu centraal stellen: ‘waarom zou jij een Bewuste Bouwer moeten zijn’. Oftewel: what’s in it for you om je aan te melden bij Bewuste Bouwers? We hebben de belangrijkste redenen voor je opgesomd.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... er op dit moment bijna 400 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers 1.750 bouwprojecten aangemeld.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je goede voorbeelden en best practices kunt halen uit het Jaarverslag 2016? Bekijk ze hier!

... je inzage krijgt in het bestuurlijk jaarverslag met informatie over de behaalde resultaten, de werkwijze van het bestuur en het gevoerde beleid van de directie?

---

Om niet te vergeten


5 oktober                BLVC Café - Stadskantoor Utrecht

7 november             Studiedag DGBC voor BREEAM Experts

27 november           Innovatiedag Waterbouw

12 december           Studiedag DGBC voor BREEAM Experts

---
---