Header

Het totale aantal bewuste bouwplaatsen gaat alweer richting de 1.600 met continu rond de 400 actieve ‘Bewuste Bouwers'. De groei zet onverminderd door en daarmee ook de ontwikkeling van een beter imago van de sector. Want hoewel elke bouwplaats een eigen methode en een unieke omgeving heeft, is het streven dat zij allen als een ‘goede buur’ denken en doen. We lichten daarom in elke nieuwsbrief een Goed Voorbeeld uit, zodat projecten daar inspiratie uit kunnen halen. 

Net als de stichting onderstreept ook ons nieuwste bestuurslid, Ronald Nomes - directeur Stations bij ProRail - het belang van veiligheid en een goede relatie met de omgeving. Hij kan het weten, na de grootste stationsverbouwingsoperatie in de geschiedenis van het spoor. 

Communicatie is hét smeermiddel voor goed contact met de omgeving. Om interactie met aannemers te vereenvoudigen ontwikkelen we een meldingsapp, als aanvulling op de website www.verbeterdebouw.nl. Lees er alles over in deze nieuwsbrief. 

Ilja Werkhoven
Directeur Stichting Bewuste Bouwers

---

VerbeterDeBouw App: interactie met omgeving bouwplaats wordt vereenvoudigd 

Deze zomer lanceert Bewuste Bouwers een meldingsapp die het nóg eenvoudiger maakt ergens melding van te maken, opbouwende kritiek of een compliment te geven aan de bouwplaats. Maar tevens voor de aannemer om direct feedback te kunnen geven aan de melder. 

Lees verder

---

Ronald Nomes: “Zijn we reflectief naar ons eigen functioneren?”

Ronald Nomes is tot het bestuur van stichting Bewuste Bouwers toegetreden. Een portret: “De afgelopen zeven jaar ben ik binnen ProRail verantwoordelijk geweest voor de grootste Stationsverbouwingsoperatie sinds het bestaan van het Nederlandse Spoor. Zo’n operatie succesvol tot een einde brengen lukt alleen wanneer je met respect voor je omgeving opereert, gericht op zo min mogelijk hinder. Een bestuurslidmaatschap bij Bewuste Bouwers is dan ook voor mij een logische stap en ik ben blij dat ik dit als vertegenwoordiger van ProRail en Rijkswaterstaat mag doen.”

Lees verder

---

1.500e bouwplaats: K_Dekker viert start van ‘klein’ project met alle betrokkenen

We kregen de aanmelding eerder dit jaar binnen, maar begin april startte het project officieel: de 1.500e aangemelde bouwplaats is die van K_Dekker bouw en infra voor het werk Hoogwatersloot Tjalk in Broek op Langedijk.

Dit is een relatief klein project van zo’n drie maanden en toch heeft de aannemer er om meerdere redenen voor gekozen dit werk aan te melden bij Bewuste Bouwers (...)

Lees verder

---

Goed Voorbeeld: Hotel Jakarta – Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen

Projecten hebben hun eigen unieke omgeving en werkwijze. Dankzij de audits zien we regelmatig Goede Voorbeelden en Best Practices waar de markt wat aan heeft.

Elke maand nemen we je mee naar zo'n inspirerende casus. Deze keer het Goede Voorbeeld van Hotel Jakarta, van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen.

Lees verder

---

Bewuste Bouwers helpt TNO met onderzoek Preventie Beroepsziekten


Bewuste Bouwers is door TNO gevraagd mee te werken aan het onderzoek Preventie Beroepsziekten. De stichting heeft zelf input geleverd middels een interview en roept nu bouwbedrijven op het gesprek aan te gaan met TNO ten behoeve van een duidelijk advies omtrent blootstelling aan gevaarlijke stoffen aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder en meld je aan

---

Foto’s en reacties | Workshop Bewuste Bouwers bij BAM

Bewuste Bouwers verzorgt diverse trainingen en workshops om projecten en bedrijven te stimuleren en te ondersteunen de beste buur te zijn. Onlangs gaf Els Geurts een Bewust Bouwen-workshop in het BAM-huis in Gouda, als vervolg op een e-learning proactief presteren die de deelnemers hadden gevolgd.

Bekijk hier de foto's en de reacties van deelnemers

---
---

Wist je dat ...

... er op dit moment bijna 400 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 1.500 bouwprojecten aangemeld.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je goede voorbeelden en best practices kunt halen uit het Jaarverslag 2016? Bekijk ze hier!

... je inzage krijgt in het bestuurlijk jaarverslag met informatie over de behaalde resultaten, de werkwijze van het bestuur en het gevoerde beleid van de directie?

---

Om niet te vergeten


20 mei                    Dag van de Bouw

20 mei                    Uitreiking Zuidas Awards

22 juni                    Landelijke Omgevingsmanagement Dag

---
---