Header

Veiligheid op en rond de bouwplaats lijkt een rode draad dit kwartaal voor Bewuste Bouwers. Net als de andere onderwerpen van de gedragscode vraagt veiligheid aanhoudend aandacht. Inspiratievoorbeelden en geleerde lessen om toe te passen op uw project leest u hier.

Ilja Werkhoven
Directeur Stichting Bewuste Bouwers

---

BLVC Café: omgevingsveiligheid onder de aandacht 

Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn en RoyalHaskoningDHV organiseerden we op 21 februari jl. in het architectonische stadhuis van Alphen voor de vierde keer een BLVC Café met deze keer het thema ‘Omgevingsveiligheid rondom de bouwplaats’. Zo’n 100 deelnemers gingen hier samen een middag aan de slag; openhartige discussies, prangende vragen en leerzame cases...

Lees hier het volledige verslag

---

Lindeloof: 'Bewuste Bouwers benadrukt hoe wij het in de praktijk (willen) doen'

Aannemersbedrijf Lindeloof uit Hellevoetsluis is bedrijfsdeelnemer geworden van Bewuste Bouwers. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om dit jaar vijf bouwplaatsen aan te melden, te starten met het lopende project De Veerhaven in Hellevoetsluis. We spraken met directeur Colinda den Dijker over de meerwaarde van deelname aan Bewuste Bouwers en haar visie op de toekomst van de bouwsector.

Lees verder

---

Els Geurts: 'Het publiek mag inzien wat een fantastische branche het is'

Wie zijn de mensen achter de schermen van Bewuste Bouwers? Hoe zien zij de ‘ideale Bewuste Bouwer’ en wat wensen zij de bouwsector toe? Maar ook: hoe zien zij de toekomst van onze dynamische sector? In deze rubriek leer je het team van Bewuste Bouwers beter kennen. Maak dit keer kennis met Els Geurts, adviseur, auditor en trainer.

Lees verder

---

Filmpje | De 'bouwbeleving' op de BouwBeurs

Bewuste Bouwers was - naast de InfraTech in januari - ook aanwezig op de BouwBeurs in Jaarbeurs Utrecht. Een jaarlijks drukbezochte happening, ook door jongeren vanaf een jaar of 14 tot en met studenten die hun loopbaan binnenkort starten. Voor hen werd een leerlingenprogramma ontwikkeld zodat deze vakmensen in de dop de beursvloer konden bestieren. Eén van de opdrachten vond plaats bij onze 'bouwbeleving' in een ruime corridor tussen hal 7 en 12.

Bekijk hier het filmpje

---

Ontdek hier de best presterende bouwplaatsen van 2016


Tijdens de Bewuste Bouwers Boost eind januari, werden de ‘best presterende bouwplaatsen’ van 2016 in het zonnetje gezet. Wie dat waren?

Lees verder

---

Handige input nodig voor een presentatie tijdens Dag van de Veiligheid?

 

Alle dagen van het jaar zijn we er mee bezig, maar op vrijdag 17 maart is de hele bouwsector 'bewust veilig' en staan we er samen bij stil. Bouwend Nederland en Uneto-VNI hebben deze nationale dag geïnitieerd en gaan samen met alle ketenpartners op 17 maart op de bouwplaatsen in gesprek over veiligheid. Veel bedrijven besteden hier aandacht aan middels presentaties en toolkits. Kun je hier hulp bij gebruiken, mail ons via info@bewustebouwers.nl en ontvang handige informatiesheets.

---

Hulp gezocht! Geef jouw mening zodat we samen meer inzicht verwerven

Wat bepaalt het succes van een project en welke positie heeft omgevingsmanagement daarin? Dat willen we met deze enquête onderzoeken. Samen met Plaform Omgevingsmanagement vragen we om jouw waardevolle mening. Hoe? Door op onderstaande link te klikken start de enquête. Alvast heel veel dank!

Ga direct naar de enquête

---

Wist je dat ...

... er op dit moment 400 bouwplaatsen actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 1.500 bouwprojecten aangemeld.

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanners kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie.

... je op de hoogte kunt blijven van nieuw aangemelde bouwplaatsen en alle ontwikkelingen rondom Bewuste Bouwers via Twitter en LinkedIn?

... je goede voorbeelden en best practices kunt halen uit het Jaarverslag 2016? Bekijk ze hier!

---

Om niet te vergeten

17 maart                 Bewust Veilig - Dag van de Veiligheid

23 maart                 POM op Locatie: stap in tram 9 en beleef NRR

20 mei                    Dag van de Bouw

20 mei                    Uitreiking Zuidas Awards

---
---