Header

Na het kerstreces is iedereen weer druk in bedrijf en ontvouwen de plannen zich. Ik kijk graag vooruit in januari, maar ook zeker terug naar wat er bereikt is in het afgelopen jaar. Op onze website tref je het jaarbericht van 2016 met daarin alle Best Practices en inspirerende voorbeelden.

Het jaarplan 2017 is ambitieus; zo zijn we in Q1 aanwezig op de InfraTech én op de Bouwbeurs. En, we hopen jou op 21 februari a.s. te kunnen verwelkomen tijdens het BLVC Café waar omgevingsveiligheid centraal staat.  

De eerste aanmeldingen van bouwplaatsen stromen binnen en een onderzoek naar omgevingsmanagement staat in de steigers. Ja, we hebben zin om in 2017 samen met jou het imago van de bouwsector weer beter te maken.

Ilja Werkhoven
Directeur Stichting Bewuste Bouwers

---
---

Ilja Werkhoven:

‘Ik verwacht de grootste verandering bij MKB-ers’

Wie zijn de mensen achter de schermen van Bewuste Bouwers? Hoe zien zij de ‘ideale Bewuste Bouwer’ en wat wensen zij de bouwsector toe? Maar ook: hoe zien zij de toekomst van onze dynamische sector? In deze rubriek leer je het team van Bewuste Bouwers beter kennen. Maak dit keer kennis met Ilja Werkhoven, directeur van de stichting.

Lees verder

---

Bezoek ons op de InfraTech 2017

De tweejaarlijkse vakbeurs InfraTech 2017 staat voor de deur: van 17 tot en met 20 januari staat Rotterdam Ahoy in het teken van infrastructuur. Uiteraard is Bewuste Bouwers daar dan ook bij! Breng ook een bezoek aan ons team in Hal 5. We vinden het leuk je persoonlijk te ontmoeten, of zelfs te sparren over hoe wij samen de bouwwereld een impuls kunnen geven. 

Lees verder

---

Analyses en redactionele aandacht voor resultaten Verbeterdebouw.nl

Wij houden alle meldingen bij die gedaan worden op Verbeterdebouw.nl en hebben die van 2016 geanalyseerd. Hieruit blijkt dat het aandeel geluidsklachten toeneemt: van 33% in 2015 naar 40% in 2016. Het thema Geluid wordt op de voet gevolgd door Veiligheid en Bereikbaarheid.

Dat is voor ons aanleiding om deze onderwerpen verder uit te diepen. Komend jaar richten we elk kwartaal de spotlights op één van de thema’s, te beginnen met ‘Veiligheid’. Heb jij een duidelijke visie op dit onderwerp of denk jij een redactionele bijdrage te kunnen leveren aan het thema? Schroom niet en stuur een mail naar info@bewustebouwers.nl.

Lees verder

---

Eerste tienen uitgedeeld: watch & learn

Tijdens een auditgesprek is getoetst hoe het team van BAM Bouw & Techniek - op het project AMS15 De President in Hoofddorp - invulling geeft aan de gedragscodes en de daarbij behorende vijf normkaarten. We kunnen met veel trots melden dat hier op twee punten (Maatregelen en Bewustwording / Communicatie) tienen zijn behaald. Auditor Els Geurts: ‘We geven wel eens een negen, maar een tien is niet eerder voor gekomen. Alles is zo goed doordacht bij dit project en het team blijft het structureel controleren en uitvoeren, dat is de kracht.’ 

Bekijk hier het filmpje

---

Hulp gezocht! Geef jouw mening zodat we samen meer inzicht verwerven

Wat bepaalt het succes van een project en welke positie heeft omgevingsmanagement daarin? Dat willen we met deze enquête onderzoeken. Samen met Plaform Omgevingsmanagement vragen we om jouw waardevolle mening. Hoe? Door op onderstaande link te klikken start de enquête. Alvast heel veel dank!

Ga direct naar de enquête

---

Save the date: BLVC Café op 21 februari

Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie, oftewel BLVC. Voor bewuste bouwplaatsen cruciale factoren. Alleen als je voldoende aandacht besteedt aan deze onderwerpen, kun je een beste buur zijn. Het vierde BLVC Café vindt plaats op 21 februari. Dan zijn we te gast in Alphen aan den Rijn en duiken we in het thema 'omgevingsveiligheid'. Meld je hier alvast aan

---

Wist je dat ...

... er op dit moment op bijna 400 plaatsen in Nederland bewuste bouwprojecten actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 1.400 bouwprojecten aangemeld

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanner kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie

... vorst heel leuk kan zijn, maar ook voor gevaarlijke situaties kan zorgen? Let op mogelijke gladde wegen en paden en strooi preventief. Ook handig voor jezelf als je niet uitglijdt toch?

... we het jaarverslag 2016 van Bewuste Bouwers klaar hebben? Het zit boordevol goede voorbeelden en best practices: bekijk het hier!

---

Om niet te vergeten

 

17-20 januari          InfraTech

23 januari               Bewuste Bouwers Boost

6-10 februari           Bouwbeurs 

21 februari              BLVC Café in Alphen aan den Rijn

---
---