Header

December is traditiegetrouw de maand om projecten en activiteiten af te ronden. Ook wij zijn druk met het afronden van 2016, dat zie je in januari al in ons jaarbericht. In januari en februari staan er tal van evenementen op de agenda. Denk aan de InfraTech, de Bouwbeurs en natuurijk de Bewuste Bouwers Boost voor de bedrijfsdeelnemers. Ik hoop je daar persoonlijk te ontmoeten.

Voor nu wens ik je fijne feestdagen.  

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
---
Beste practice: Een kijkje in de toekomst

Best practice: Een kijkje in de toekomst

In Eindhoven is Boele & van Eesteren in het voorjaar van 2015 gestart met de bouw van het kantoor van Rabobank aan de Fellenoord. Tijdens de audit in 2016 kwam auditor Bouwe van den Ende een innovatieve maatregel tegen die hij direct als best practice herkende. “Op het bouwhek staat een QR code waarmee voorbijgangers een kijkje in de toekomst kunnen nemen. Als je een VR bril hebt, kun je het nieuwe gebouw helemaal in zijn omgeving zien staan en echt rondkijken. Zo gaat het project echt leven voor de omgeving. Ook zonder bril kun je het eindresultaat bewonderen, gewoon in 2D.”

Lees verder

---
Feestelijk moment op de 1250e bouwplaats

Feestelijk moment op de 1250e bouwplaats

Combinatie Spark (Besix en Strukton) bouwt voor de Hogeschool Utrecht een nieuw gebouw. Studenten gaan er leren en werken. De bouw is net gestart en is de 1250e bouwplaats die de gedragscode van Bewuste Bouwers gebruikt. Dat is een leuke aanleiding om iedereen uit te nodigen en dat met elkaar te vieren. 

Lees verder

---
Terugblik landelijk BLVC Café

BLVC Café

Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie, of BLVC in het kort. Voor Bewuste bouwplaatsen cruciale factoren. Alleen als je voldoende aandacht besteedt aan deze onderwerpen, kun je een beste buur zijn. Samen met de gemeente Utrecht en Royal Haskoning DHV organiseerden we op 29 september voor de derde keer een BLVC Café. Op de website vind je een terugblik.

4e BLVC Café op 21 februari

Noteer ook vast in je agenda: 21 februari 4e BLVC Café. Dan zijn we te gast in Alphen aan den Rijn. Het thema is dan omgevingsveiligheid. 

Lees verder

---
Meldingsapp in de maak

Meldingsapp in de maak

Bewuste Bouwers ontwikkelt in samenwerking met TU Delft, Bouwend Nederland en EMVIprestaties.nl een meldingsapp. Zo kunnen omwonenden, voorbijgangers en bouwplaatsmedewerkers makkelijk en snel meldingen doen over voorvallen op de bouwplaats. De app wordt gekoppeld aan www.verbeterdebouw.nl. 

Lees verder

---
Zien we je op de InfraTech?

Zien we je op de InfraTech?

Van 17 tot en met 20 januari staat Ahoy weer helemaal in het teken van infrastructuur tijdens de InfraTech. We vinden het leuk om je persoonlijk te ontmoeten. Je vindt ons, het team van Bewuste Bouwers in Hal 5. Heb je nog geen toegangsbewijs? We mogen 150 gratis kaarten uitdelen. Registreer je eenvoudig en gratis via onze website

Lees verder

---
Koreaanse belangstelling voor Bewuste Bouwers

Koreaanse belangstelling voor Bewuste Bouwers

Op dinsdag 22 november bezocht een delegatie van KOSHA accident prevention uit Korea twee bewuste bouwplaatsen. De uitwisseling werd georganiseerd door het TU Delft Safety and Security Institute. Bewuste Bouwers directeur Ilja Werkhoven: “Ze wilden graag leren van onze ervaringen met veiligheid op en om de bouwplaats. Bij elke bewuste bouwplaats staat veiligheid hoog op de agenda. Een logische keuze dus.”

Lees verder

---

Wist je dat ...

... er op dit moment op bijna 400 plaatsen in Nederland bewuste bouwprojecten actief zijn? 

... het aantal aangemelde projecten heel snel groeit? Inmiddels zijn er sinds de start van Bewuste Bouwers al meer dan 1400 bouwprojecten aangemeld

... aangesloten projecten gratis posters en een bouwhekbanner kunnen bestellen? Er is tegen betaling extra materiaal beschikbaar. Kijk op www.bewustebouwers.nl/bestellen voor meer informatie

... in januari het jaarbericht van Bewuste Bouwers verschijnt? Bordevol goede voorbeelden en best practices. 

... de feestdagen al weer voor de deur staan? Denk je er aan dat je ook in de vakantie bereikbaar moet zijn voor omwonenden en voorbijgangers?

... vorst heel leuk kan zijn, maar ook voor gevaarlijke situaties kan zorgen? Let op mogelijke gladde wegen en paden en strooi preventief. Ook handig voor jezelf als je niet uitglijdt toch?

---

Om niet te vergeten

 

17-20 januari          InfraTech

23 januari               Bewuste Bouwers Boost

6-10 februari           Bouwbeurs 

21 februari              BLVC Café in Alphen aan den Rijn

---
---