Header

 

Twee weken geleden was ik op de werkconferentie van de samenwerkende gemeenten in de regio Rotterdam. Zij willen minder hinder voor de omgeving, maar hoe zij dat het best kunnen aanbesteden? Dat blijft lastig. De gemeente Amsterdam heeft hier wel ervaring mee, en deelt deze ervaring in een interview met Bewuste Bouwers. Veel bouwbedrijven zijn op zoek naar onderscheidend vermogen op het gebied van omgevingsmanagement en vragen gemeenten daarop te selecteren. De gedragscode Bewuste Bouwers helpt opdrachtgevers en bouwbedrijven om concreet te maken hoe zij aan de slag gaan met minder hinder. Binnenkort kom je Bewuste Bouwers ook tegen tijdens de KAM infra dag op 1 november. Maar ook op de STABU conferentie op 3 november en bij de Betondag op 17 november lopen we rond. Wie kom ik daar tegen?

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Van Verseveld Infra: Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Van Verseveld Infra: Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Van Verseveld Infra uit Elst is al 20 jaar een begrip in grondwerk, straatwerk, riolering, onderhoud, groen aanleg en wegmarkering. Deze zomer sloten zij zich aan bij Bewuste Bouwers. Martijn van Koningsveld: "We werken vaak zonder echt omheinde bouwplaats. Dat maakt het spannend en extra belangrijk om je omgeving goed in de gaten te houden. Bewuste Bouwers helpt om binnen de organisatie dit bewustzijn te verbeteren. Daarnaast merken we dat opdrachtgevers steeds vaker omgevingsmanagement als eis hebben. Bewuste Bouwers biedt een mooie, praktische invulling voor deze vraag.”

Lees verder

---
Opdrachtgever aan het woord – Bewust Bouwen is eis op de Zuidas

Opdrachtgever aan het woord – Bewust Bouwen is eis op de Zuidas

 

De Bewuste Bouwers gedragscode is ontwikkeld door vier bouwbedrijven (Ballast Nedam, BAM, Strukton Civiel en VolkerWessels) die de hinder van de bouwplaatsen wilden verminderen en het imago van de bouw een boost wilden geven door de omgeving centraal te stellen in bouwprojecten. Inmiddels ontdekken ook steeds meer opdrachtgevers de voordelen van bewust bouwen. Eén van de opdrachtgevers die Bewuste Bouwers als eis in aanbestedingen en contracten opneemt is de gemeente Amsterdam; niet in alle opdrachten maar in de Zuidas wel. Bart van Eijk is omgevingsmanager op dit enorme project en legt uit waarom hij Bewuste Bouwers een goed middel vindt.

Lees verder

---
Het laatste woord

Het laatste woord

Hij was er bij vanaf het begin: Flip Verwaaijen. Nu, na zeven jaar bestuur van Bewuste Bouwers draagt hij de voorzittershamer met veel plezier over aan William van Niekerk. “Ik heb het hartstikke leuk gevonden. Dat ik wegga is absoluut geen vermoeidheidsverschijnsel. Soms moet je gewoon in de spiegel kijken en de conclusie trekken dat het de tijd is voor een nieuwe generatie. En voor mij is dat nu.”

Lees verder

---
De bouw beter maken voor iedereen

De bouw beter maken voor iedereen

Dat is de missie van William van Niekerk, kersverse voorzitter van Bewuste Bouwers. Van Niekerk heeft jarenlange ervaring in de bouw, in verschillende bedrijven op diverse posities in de keten. “Ik heb gewerkt bij onder meer bij Ballast Nedam, BAM en Tauw Group. Sinds deze maand ben ik directeur bij Liandon, onderdeel van Alliander. In deze functie treed ik soms ook op als opdrachtgever. Zo heb ik een groot deel van de keten meegemaakt.” In de kofferbak standaard veiligheidsschoenen en een helm. Met recht een voorzitter ‘met de voeten uit de klei’.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... Lokhorst alle bouwplaatsen aanpakt? Met nieuwe bouwhekdoeken, herkenbare hesjes voor bezoekers en vernieuwde bouwplaatscommunicatie zetten zij zich vol in om beste buren te zijn 

... in de herfst bouwplaatsen er rommelig uit kunnen zien door gevallen bladeren? Kijk eens goed naar je bouwplaats en ruim de blaadjes op voor een nette en verzorgde uitstraling

... Bewuste Bouwers diverse workshops en trainingen aanbiedt? Op locatie en op maat 

... de trainingen en workshops heel goed beoordeeld worden? De gemiddelde score voor de workshop 'vernieuwde gedragscode' is een 8,3. Adviseur Els Geurts is tevens senior auditor en heeft veel ervaring met de toepassing van de gedragscode in de praktijk

---

Om niet te vergeten

1 november                    KAM Infradag 

3 november                    STABU Conferentie

17 november                  Betondag 

17-20 januari 2017         Infratech

23 januari 2017              Bewuste Bouwers Boost

---
---