Header

Koning Willem Alexander startte de troonrede met: “Nederland heeft de laatste jaren weer vaste grond onder de voeten gekregen. De financieel-economische crisis ligt achter ons. Wij leven in een welvarend en aantrekkelijk land, ook in vergelijking met andere landen, en beschikken over goede voorzieningen, een goede infrastructuur en een sterke rechtsstaat. We hebben heel veel om trots op te zijn en op verder te bouwen.”  

En dat deel ik met hem. Alle partijen in de brede bouwsector (infra-, spoor-, woning- en utiliteitsbouw) hebben daar de afgelopen jaren aan bijgedragen. Met het bouwen en onderhouden van de wegen, gebouwen en het spoor werken we direct mee aan de BV Nederland. En dat doen we steeds vaker op kleinere bouwplaatsen in de bebouwde omgeving. Hoe doe je dat nu slim? Waar loop je tegenaan? En kun je daar wat van leren? Loop je als het weer straks slechter wordt een extra rondje om te kijken of het nog wel veilig is in de omgeving van jouw project? In deze nieuwsbrief weer genoeg tips en suggesties hoe je als Bewuste Bouwer handig, slim en praktisch bouwt in jouw omgeving. En denk je: ik wil meer. Kom dan naar het BLVC café of kijk verder op de website.

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Best practice: de Maastrichtse Maatwerkscheurkalender

Best practice: de Maastrichtse Maatwerkscheurkalender

Grootschalige renovatie van een appartementencomplex met 144 sociale huurwoningen in bewoonde staat. Dat is wat Laudy Bouw & Ontwikkeling op dit moment doet in de Maastrichtse wijk Malberg. Voor de ontwikkelde scheurkalender waarmee de bewoners elke dag op de hoogte zijn van wat er op die dag wordt gedaan en wat zij zelf moeten of kunnen doen, kregen zij het stempel best practice. De tip voor andere projecten: investeer in de relatie met de omgeving. Pas je communicatie aan op de doelgroep; qua communicatiemiddel, taalgebruik en vormgeving. Renoveren is veel meer dan Bouwen. En net zoals voor de Bewuste Bouwers gedragscode geldt ook hier: blijvend verbeteren is de norm.

Lees verder

---
Best Practice: hondjes

Best Practice: hondjes

Auditor Linda van de Sande bezocht de nieuwbouw van een jongerenhuisvestingscomplex in Amsterdam. Daar stuitte zij op een slim ingericht logistiek systeem dat “niet alleen helpt om effectief en efficiënt te werken, maar ook bijdraagt aan veiligheid, verminderde fysieke belasting voor vakmensen en een verzorgde bouwplaats. Genoeg reden voor een best practice,” aldus Linda. Wat de best practice is? De inzet van extra verstevigde hondjes voor transport van materiaal én de genomen maatregelen om ze vlot en veilig over de bouwplaats te kunnen verplaatsen.

Lees verder

---

KAM Infra Dag op 1 november

Op dinsdag 1 november organiseert Bouwend Nederland de KAM Infra Dag 2016 op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Het thema is dit jaar: “Bewustwording van onbewuste risico’s. Hoe kun je dit als KAM functionaris realiseren in je bedrijf?” Tijdens deze dag word je bijgepraat over de belangrijkste lopende en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu en de wijze waarop daar door de bedrijven effectief mee om kan worden gegaan. Bewuste Bouwers heeft veel raakvlakken met al deze onderwerpen en is uiteraard onderdeel van het programma.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... Roelofs (deelnemer van Bewuste Bouwers) deze maand een asfalt primeur had? Zij hebben 's werelds eerste fietspad op basis van WC papier gelegd in Friesland. Een idee waar ook andere projecten misschien iets mee kunnen ...

... het derde BLVC Café deze week plaatsvindt? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Je kunt dan ook een kijkje achter de schermen nemen in het Utrechtse stationsgebied #Bijzonder 

---

Om niet te vergeten

 

29 september                 BLVC Café

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

1 november                    KAM Infradag 

17-20 januari 2017         Infratech

23 januari 2017              Bewuste Bouwers Boost

---
---